SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // Merge până la capăt? » 7 obstacole între Simona Halep și finala de la Melbourne

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2018 17:52

Simona Halep e în optimile de la Australian Open după o victorie epuizantă cu americanca Lauren Davis, scor 4-6, 6-4, 15-13, la capătul unui meci care a durat trei ore și 45 de minute. 

Simona e în a doua săptămână a turneului de la Melbourne și ține vii speranțele de a ajunge în cea de-a treia finală majoră a carierei. Are în față 3 adversare dificile, dar se confruntă și cu alte probleme.

Pas cu pas, care sunt piedicile?

1. Gheață și multe întrebări / Ce se întâmplă cu Glezna?

Cele două zile de pauză până la meciul cu Osaka ar putea să-i ofere româncei răgazul de care are nevoie pentru a redeveni 100% fit. În cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, Simona e o candidată serioasă la titlu având în vedere forma bună arătată în 2018: Halep are 8-0 în acest an, plus cele două victorii reușite la demonstrativul din Thailanda. 

2. O slăbiciune de joc: când ajunge la fileu?

Cel mai vulnerabil aspect din jocul Simonei a fost reprezentat însă de procentajul venirilor la fileu. Românca a fost neinspirată, suferind probabil și la deplasare, și a pierdut clar duelul cu Davis la deplasarea verticală. 38 de veniri la fileu a avut Lauren Davis, câștigând 23 de puncte. La polul opus, Simona a "atacat" fileul de doar 13 ori!

3. Osaka, o serena fără set pierdut

Halep nu va avea deloc o misiune facilă cu Osaka, jucătoarea despre care specialiștii afirmă că "servește la fel de bine ca Serena Williams". Osaka lovește foarte bine mingea atât pe forehand cât și pe backhand, stil care a incomodat-o întotdeauna pe Halep. Japoneza este într-o formă impresionantă la actuala ediție de la Australian Open: nu a pierdut niciun set și și-a demolat toate adversarele de până acum, Kucova, Vesnina și Barty.

De altfel, românca a avut de fiecare dată probleme în confruntările direct: a câștigat greu, cu 2-1, ambele dueluri cu japoneza de până acum: în 2016, la Roland Garros, și anul trecut, la Miami.

4. Uraganul "Pliskova" o așteaptă în sferturi

Odată trecută de Osaka, Halep s-ar revedea în sferturi cu Karolina Pliskova, care pare a avea un meci facil în sferturi, cu Barbora Strycova. Deși a învins-o la începutul acestui an, în demonstrativul din Thailanda, și o conduce cu 5-1 în raportul meciurilor directe, rapiditatea și forța loviturilor cehoaicei pot crea daune serioase în jocul Simonei Halep. În plus, Pliskova ar fi avantajată și de rapiditatea terenurilor de la Melbourne.

5. Kerber sau Garcia. Sau Fissette?

O eventuală prezență a Simonei în semifinale ar putea pune-o față în față cu Angelique Kerber, nemțoaica n revenire de formă, care a spulberat tot ce i-a stat în cale la Melbourne, învingând-o categoric azi pe Maria Sharapova.

După un 2017 dezastruos, Kerber l-a adus pe Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep. Prezența belgianului în loja lui Kerber poate cântări enorm într-o eventuală confruntare cu Simona Halep, acesta cunoscând-o extrem de bine pe Simona.

Cu excepția lui Kerber, Caroline Garcia e cealaltă jucătoare importantă pe care Halep ar putea s-o primească în semifinale. Nebăgată în seamă de nimeni la startul turneului, Garcia a ajuns până în optimi etalând același joc solid pe care l-a arătat și în finalul anului trecut. Halep nu are amintiri prea plăcute cu franțuzoaica, aceasta învingând-o în finala de la Beijing de toamna trecută.

6. Se topește cimentul

Deși a beneficiat de temperaturi mai suportabile în meciul cu Davis, vremea din Melbourne va fi în continuare fierbinte în următoarele zile.

Acest aspect ar putea s-o defavorizeze pe Simona, epuizată deja după "thriller-ul" de trei ore și 45 de minute cu Davis. Numeroase jucătoare s-au plâns de-a lungul primei săptămâni de temperaturile sufocante de la Antipozi, temperatura de nivelul terenului ajungând în unele zile la peste 60 de grade celsius!

7. Psihic excelent, dar trebuie scurtate meciurile

Halep a dat dovadă de un psihic indestructibil în meciul cu Davis. Deși a suferit fizic, românca a negociat excelent cele trei mingi de meci ale adversarei sale, profitând și de slăbiciunea fizică a americancei. Totuși, Simona trebuie să scurteze meciurile, jucătoarea noastră fiind sportiva cu cele mai multe minute petrecute pe teren în acest turneu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
545096095857159
Viorel Chirita  •  21 Ianuarie 2018, 09:20

Daca nu are dureri la picioare o bate in optimi in 2 seturi 6-2 6-3 pe Osaka.Pe celelalte le bate la 6 _1 . 6_1. Hai Simona

mutu57
mutu57  •  21 Ianuarie 2018, 07:22

Haideti sa lasam visurile frumoase, omeani buni. Chiar ne-accidentata, Simona ar avea o sarcina foarte grea cu Kerber si Svitolina sau Wozniaki. Cu glezna accidentata, nu are nici o sansa la trofeu. Deja a facut prea mult. E cazul sa se linisteasca sa nu se accidenteze mai rau.

merace
merace  •  21 Ianuarie 2018, 00:18

Slabiciunea 2, cu venirile la fileu rare, e cam falsa. Cu Davis, Simona avea deja o glezna ranita, si de aceea jocul ei a fost mai imobil, tot pe centru, iar Davis stia asta si a incercat sa o plimbe fugind mult si atacand pe laturi, dar uite ca Simona a batut-o si asa. Cred ca doar la Serena am mai vazut asa soliditate in conditii de forma fizica incompleta.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează