SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // Minunea continuă la Australian Open! Jucătoarea de 15 ani a mai făcut o victimă și s-a calificat în turul III » Urmează un duel-ȘOC

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2018 09:28

Marta Kostyuk, noua senzație din WTA, în vârstă de doar 15 ani, continuă parcursul de vis de la Australian Open.

Ucraineanca s-a calificat în această dimineață în turul III după victoria în minimum de seturi reușită în fața reprezentantei gazdelor, Olivia Rogowska (26 de ani), scor 6-3, 7-5 după o oră și 30 de minute de joc.

În primul tur, Kostyuk o învinsese pe Shuai Peng, favorita 25 a competiției de la Antipozi.

Puștoaica de 15 ani va avea o misiune mult mai dificilă în următorul tur, când urmează să se dueleze cu compatrioata Elina Svitolina, favorită patru la Melbourne.

Grație victoriei de azi, Kostyuk a devenit cea mai tânără jucătoare care ajunge în turul III la un turneu de Mare Șlem după croata Mirjana Lucici-Baroni, la ediția din 1997 de la US Open.

Kostyuk a intrat pe radarele specialiștilor după ce anul trecut, la doar 14 ani, s-a impus în turneul de junioare de la Australian Open.

"Vârsta nu înseamnă nimic pentru mine. Nu mă gândesc la vârsta mea când joc, dar să fii tânără este uneori o oportunitate" 
Marta Kostyuk

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  17 Ianuarie 2018, 10:50

Desi era inscrisa si pe tabloul junioarelor, unde era favorita 1, s-a retras in cele din urma de acolo (logic, dealtfel) dupa parcursul pe care il are la senioare. Incredibila Kostiuk! A primit un wild-card in calificari mai mult la plezneala, sa se obisnuiasca cu atmosfera din meciurile senioarelor. Si face 5 victorii consecutive (incluzandu-le pe cele 3 din calificari) la primele sale jocuri intr-un turneu din calendarul WTA, la 15 ani. Incredibil!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează