SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Barieră psihologică » Irina Begu a pierdut în turul al doilea la US Open în faţa Robertei Vinci

Articol de GSP - Publicat joi, 28 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 28 august 2014 02:11

Românca nu a reuşit pînă acum să treacă de turul al doilea la un turneu de Mare Şlem, ea participînd la 14 astfel de competiţii.

Irina Begu şi-a găsit din nou echilibrul, după un 2013 plin de accidentări şi alunecări dramatice în clasament şi meciuri epuizante în calificări. E a 61-a jucătoare a lumii şi spera ca la US Open să treacă de bariera turului al doilea la un turneu de Mare Şlem, lucru pe care nu l-a reuşit niciodată în carieră.

Şi lucrurile păreau să meargă în direcţia bună, ea cîştigînd primul set în faţa Robertei Vinci, 34 de ani şi locul 31 WTA. Un 6-2 care spunea multe despre hotărîrea şi ambiţia Irinei.

La acestea s-a adăugat şi break-ul reuşit devreme în setul al doilea de Irina pentru a face 2-1, dar n-a reuşit să-l dubleze cu seviciul şi italianca, şireată, a revenit pe tabelă şi în meci. S-a mers cu serviciul pînă la 5-4, iar Roberta a făcut apoi break-ul hotărîtor şi a împins meciul în decisiv. Se jucaseră pînă atunci 74 de minute.

A mai fost nevoie de alte 34 pentru ca Roberta Vinci să iasă învingătoare de pe teren. Irina a mai cîştigat un singur game şi a pierdut partida cu 6-2, 4-6, 1-6. Românca a pus punct astfel unui 2014 în care s-a regăsit, dar în care n-a trecut de bariera turului al doilea la un turneu de Mare Şlem. Poate în 2015 lucrurile vor fi altfel.

Sorana o întîlneşte pe Bouchard
Sorana Cîrstea a făcut un meci excelent în primul tur la US Open, iar joi o întîlneşte pe Eugenie Bouchard, a opta jucătoare a lumii. "Nu cred că am mai jucat cu ea pînă acum. Ne-am antrenat de cîteva ori împreună şi ştiu că îi place să lovească foarte tare, dar voi fi pregătită, va fi cu siguranţă un meci dificil. Cred că amîndouă vom încerca să fim cît mai agresive. O să încerc să conduc jocul ca de obicei", a spus canadianca în vîrstă de 20 de ani.

Chintă de românce
Toate cele cinci jucătoare din România prezente pe tabloul principal de la US Open au acces în turul al doilea. Ultima dintre ele a fost Monica Niculescu, ea învingînd-o pe Iaroslava Şvedova din Kazahstan cu 6-7 (5), 6-1, 7-5. Ea li s-a alăturat Simonei Halep, Alexandrei Dulgheru, Irinei Begu şi Soranei Cîrstea. Niculescu o întîlneşte joi pe cehoaica Barbora Zahlavova Strycova. În 2014, la nici un turneu de Mare Şlem, româncele nu au reuşit să treacă toate de primul tur.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
bdgeorge
bdgeorge  •  28 August 2014, 17:41
Postat de ataraxia pe 28 August 2014, 11:24

...acelasi bla blabla. nu isi va depasi niciodata conditia de pierzator. asta este adevarul .

bla bla bla da uite asa e totusi a 61-a jucatoare a lumii !!!!!! la ce esti tu in stare sa fii locul 61 in lume??? la nimic iti spun eu..tu stai pe aici comenteaza si ea face bani ...si face bine ....

ataraxia
ataraxia  •  28 August 2014, 11:24

...acelasi bla blabla. nu isi va depasi niciodata conditia de pierzator. asta este adevarul .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close