SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

BRD BUCHAREST OPEN // VIDEO Patricia Țig e în semifinale la București! Performanță de excepție pentru româncă

Patricia alături de nepoțica Irinei Begu FOTO: Cristi Preda +5   FOTO
Patricia alături de nepoțica Irinei Begu FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2019 20:42

Patricia Maria Țig (24 de ani) a trecut de cehoaica Kristyna Pliskova (27 de ani, 92 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-3, și s-a calificat în semifinalele BRD Bucharest Open.

  • Semifinala dintre Patricia Țig și Laura Siegemund se joacă sâmbătă, de la ora 15:00.

Aflată pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu WTA după ce a devenit mamă, Țig reușește minuni pe zgura de la București. Fără clasament, Patricia a fost nevoită să treacă și de tururile de calificări. Astăzi, în fața unei jucătoare cu un serviciu foarte puternic, Țig s-a autodepășit. A câștigat primul set la 3, după 44 de minute, apoi a fost nevoită să recunoască superioritatea cehoaicei în actul secund.

Pliskova a servit 6 ași, cu un procentaj al primului serviciu de 74%, și unul al punctelor câștigate cu prima servă de 80%. Scoasă din ritm de jocul adversarei, Țig a avut și o ieșire la adresa unui fan: „Dacă vrei, vino tu și joacă!”.

Nervii au ajutat-o pe româncă! Jocul ei a atins cote fantastice după pauza dintre seturi. S-a impus cu 6-3, după doar 36 minute de joc, în uralele fanilor care au umplut terenul central. În semifinale, Țig va juca împotriva nemțoaicei Laura Siegemund (77 WTA), câștigătoare în fața Irinei Begu, scor 7-5, 6-2.

„Mă simt bine. Sunt foarte fericită! Încerc să mă pregătesc pentru meciul de mâine. Le mulțumesc mult fanilor. Sunt minunați. Înseamnă foarte mult să ajung aici”
Patricia Țig

Vezi și: 

Semifinală 100% românească la BRD Bucharest Open » Ruse și Cristian le vor înfrunta pe Begu și Olaru

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
rivaldinho
rivaldinho  •  20 Iulie 2019, 03:30
Postat de merace pe 19 Iulie 2019, 22:13

Nu stiu daca s-a mai intamplat in istoria WTA (sau chiar a ATP) ca locul 9999 (adica cineva fara loc in clasament) sa bata locul 11 mondial! Chiar nu se observă șocul?! Profesionistii din presa sportiva nu remarca uluitoarea performanta mondiala a Patriciei Tig din meciul cu Sevastova, ala de care au omis sa scrie fiindca erau prea ocupati cu cancanuri?!

Spune-i si lui ala de jos ce meciuri a facut Tig, a zis ca nu vine nimic din urma dar are doar 24 de ani. Important e sa producem iar cateva pana se retrag "veteranele" dar o mare parte nu au nici 30 de ani, nici macar 29... Si la ora actuala se retrag din tenis la 35+! Vorbeste ca sa se afle in treaba, sa il intrebe pe Haradau cate tinere senzationale acum la 12-14 ani sunt in Ro.

rivaldinho
rivaldinho  •  20 Iulie 2019, 03:27
Postat de olaru_alin pe 19 Iulie 2019, 23:04

Alo, nenea...vrei sa te trezesti?...e vba de Krystina Pliskova...nu Karolina Pliskova....asta e sorasa mai slaba...de pe 92 mondial, nu 11...si nu- mare jucatoare! Ca sa nu zic ca nici turneul nu mai e ce a fost...jucatoare mediocre....toate

Ti-a zis si el ca vorbesti amp...! Pliskova a batut-o pe sora-sa Karolina recent, Juvan (a luat set Serenei Williams la Wimbledon), Rybakina mai ales si Kuzmova sunt jucatoare tinere de viitor. Si Kudermetova. A fost si Sevastova, au fost si Begu si Cirstea adica excelente pe zgura pentru turneele de 250. Si Ruse si Cristian au facut si ele unele meciuri bune, au fost lupte dure si meciuri foarte frumoase din calificari incepand. Nu stiu de ce te uiti daca iti displace ca Romania are International, te roade invidia ca in Serbia nu e niciun turneu?

rivaldinho
rivaldinho  •  20 Iulie 2019, 03:22

Iar femeile din Romania nu trebuie confundate cu barbatii, ele au produs si vor produce in continuare. Chiar si la barbati vin Jianu si altii, tu nu stii. La femei daca e o discrepanta de 3-4 ani, nu e o problema. Fiindca Simona Halep pe care o urasti tu, a castigat 2 turnee de Mare Slem, am castigat multi noi practicanti de tenis. Inclusiv la masculin. Juniorii la ora actuala la masculin au valoare mai mare si 1-2 sigur confirma. Sa nu uitam totusi de Tecau si Mergea, dublu avem.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează