SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Ce n-a funcționat? 4 motive pentru care Simona Halep nu a avut răspuns în duelul cu Cibulkova

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2016 13:23

Simona Halep nu a putut trece de grupele Turneului Campioanelor, după ce a pierdut în fața Dominikăi Cibulkova, scor 3-6, 6-7(5). Vezi detalii.

GSP.RO îți prezintă 4 cauze ale eșecului:

1. pROBLEMEle FIZICE

Încă de la începutul meciului, Simona a apărut cu un bandaj deasupra genunchiului stâng. Halep a șchiopătat vizibil și a avut probleme la deplasare și, implicit, la lovire.

Durerile acuzate de româncă s-au accentuat pe parcurs. În multe momente, jucătoarea noastră a ajuns cu greu la mingile trimise de Cibulkova, iar după schimburile mai lungi s-a recuperat greu.

2. MEREU o lovitură în plus

Înainte meciului, Halep spunea că știe cum să joace meciul cu Cibulkova: "Chiar dacă şi Cibulkova joacă mereu o minge în plus, nu se mişcă la fel de bine. De asemenea, în faţa ei simt că pot să închei punctul".

Se pare că planul nu a putut fi pus în aplicare. Calculele jucătoarei noastre nu s-au potrivit cu realitatea din teren. De foarte multe ori, Halep a fost nevoită să trimită o minge în plus pentru că adversara se deplasa foarte bine pe teren și ajungea la loviturile româncei. 

3. Serviciul nu a funcționat

Din nou, serviciul Simonei nu s-a ridicat la nivelul dorit. Halep a câștigat 59% dintre punctele pe care le-a jucat cu primul serviciu, 29 din 49, spre deosebire de Cibulkova care a avut un procentaj de 79%.

Cibulkova nu a fost deranjată de serviciul Simonei, care nu a fost nici puternic și nici bine plasat, și a făcut 4 break-uri, din 11 șanse avute.

4. lipsa agresivitatii

Rarele atacuri ale Simonei au părut fără vlagă și nu i-au pus mari probleme adversarei. Halep a avut 10 lovituri direct câștigătoare, de trei ori mai puține decât adversara ei. Simona nu a putut să se ducă peste adversară, să o atace la foc automat și o forțeze să greșească.

Românca a părut incapabilă să atace și să pune presiune pe Cibulkova, care a dictat majoritatea punctelor. În plus, nici la retur Simona nu a avut o prestație mai bună, nereușind să facă față serviciului puternic al Dominikăi.

 

Clasament FINAL Grupa Roşie:

1. Angelique Kerber 6-1
2. Dominika Cibulkova 3-4
3. Madison Keys  2-4
4.   Simona Halep 2-4

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
597667370336981
Kitty Mace  •  28 Octombrie 2016, 20:14

Un singur motiv: a fost accidentata, de aceea a servit mai slab decat de obicei, pentru ca e nevoie sa te sprijini pe picior cand servesti, a fost alergata dintr-un colt in altul de Cibulkova, care a speculat aceasta problema, a ramas fara energie tot din acest motiv & a cedat atat fizic cat si mental. As spune ca a fost destul de ghinionista sa pateasca asta, dar a fost o luptatoare.

10204444699616941
Ion Ionescu  •  28 Octombrie 2016, 19:45
Postat de Ioska Cotoz pe 27 Octombrie 2016, 17:09

daca sti ca si probleme fizice nu este nicio rusine ca sa te retragi si sa lasi pe alta care este OK. din pacate simona halep este o jucatoare pentru turnee marunte.nu o sa castige niciodata un turneu inportant.

Dupa umila ta parere, turnee de Premier Manadatory si Premier 5 sunt un gunoi? Esti varza.

1650053691908998
Milos Ratulea  •  28 Octombrie 2016, 15:36

Pentru cei ce alcatuesc clasamentele : Simona ocupa locul III in grupa

Vezi toate comentariile (19)
Comentează