SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2017

Cei care sunt tăiați din poze » Povestea emoționantă a necunoscutului care poza cu Rafael Nadal și Kevin Anderson, când aveau 12 ani

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2017 00:23

Como es la vida, ar spune unii: "Los números uno y los que nos caemos de la foto".

În imaginea cu Rafa Nadal și Kevin Anderson (finaliști la US Open 2017) de când aveau 12 ani mai apărea un baiețel, de care azi puțină lume mai știe unde se află și cu ce se ocupă.

Un crop pe fotografie și personajul obscur, neidentificabil a dispărut, lăsându-i doar pe cei doi finaliști de la US Open 2017 să zâmbească spre un viitor care în 1999 promitea multe. 

Se numește Alberto Cornelio, e cu doi ani mai mare decât Nadal și, într-un text publicat în El Mundo, vorbește despre acele vremuri și despre cele care au urmat. Cuvinte care au o sinceritate reconfortantă, lipsită de paiete și sclipici. Cornelio nu invidiază și nu se plânge, doar spune o poveste, despre cei care reușesc și cei care rămân în umbră.

"Suntem mulți cei care ieșim din fotografii. Majoritatea celor care jucăm în acele campionate nu am ajuns în elită, am rămas pe la locul 300 sau 400 în clasamentul mondial, luptând în turnee challenger sau futures, cum am făcut-o eu. Motivele sunt diverse, dar unul se regasește peste tot: exigența psihică a tenisului", spune el. 

I-a fost rușine când Rafa, care abia avea 10 ani și lovea totul cu două mâini din lipsă de forță, l-a bătut. "Nu era normal, nu mai pierdusem în fața cuiva mai mic decât mine, îmi venea să mor", își amintea Alberto. S-a revanșat doi ani mai tarziu, iar la a treia întâlnire Nadal era deja puștiul interesant despre care se vorbea tot mai intens. Drumurile nu li s-au mai încrucișat pe un teren de tenis.

De când s-a retras, în 2005, anul când Nadal cucerea primul său Roland Garros, Cornelio e antrenor în Valencia, la clubul La Masía Tennis Academy din La Eliana. Își mai amintește de o victorie asupra lui Andy Murray la Barcelona, într-un futures, și în fața lui Nicolas Almagro, la Segovia. L-au impresionat calatoriile prin Estul Europei, în Rusia și Romania, "oamenii de acolo m-au captivat". 

Iar ieri, în paginile unui ziar, chiar dacă doar pentru o zi, și-a recapatat locul în poza. Destinul și l-a facut singur, urmând aceeași pasiune ca Rafa, doar că la alt nivel, indispensabil și el.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
christiano0
christiano0  •  14 Septembrie 2017, 15:00

Smecher articolul !!!!

stelistul1
stelistul1  •  13 Septembrie 2017, 08:14

Exact asta am spus si eu de oamenii din india... m-au captivat. ce naiba altceva sa mai spui.

englezu
englezu  •  13 Septembrie 2017, 07:14

Nimic anormal, nepotrivit ! Nu toți care sunt la categoria copii / juniori ajung peste ani, mari valori ! Asta este viața ! Mi s-au întâmplat și mie, dar asta nu m-am împiedicat să fac lucruri bune în alt domeniu, mai puțin spectaculos decât fotbalul. Totusi, ramai cu amintiri frumoase, care îți dau o altfel de satisfacție. Si apoi, îți dau o experiență a care te ajuta in viața ! Nu toți pot ajunge " number 1 " ! Succes în viață, Alberto !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close