SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BARCELONA

Cine și-ar fi imaginat? Recordul lui Ilie Năstase, vechi de 45 de ani, a fost doborât azi de Nadal!

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 aprilie 2018 20:05

Rafael Nadal a mai doborât un record după victoria în două seturi reușită azi în fața compatriotului Roberto Carballes Baena, 6-4, 6-4, în turul II al turneului de la Barcelona.

Ibericul l-a depășit pe Ilie Năstase la recordul de seturi consecutive câștigate pe zgură. Românul era deținătorul acestui record, cu 36 de seturi consecutive câștigate pe suprafața roșie în 1973.

Cu victoria de azi, Nadal a acumulat 38 de seturi consecutive victorioase pe zgură, înlăturând orice dubiu în ceea ce privește titlul de cel mai bun jucător pe zgură din toate timpurile.

Nadal nu a mai pierdut un set pe zgură din luna mai a anului trecut, când pierdea în fața lui Dominic Thiem în sferturi la Roma. De atunci, Nadal s-a impus la Roland Garros, iar anul acesta a câștigat la Monte Carlo, obținând și două victorii în confruntarea cu Germania din Cupa Davis.

De-a lungul carierei sale, spaniolul de 31 de ani a izbutit de nu mai puțin de 5 ori să depășească granița celor 30 de seturi consecutive câștigate pe zgură.

Vezi și: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează