SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

Coşmarul continuă! Maria Şarapova a revenit incredibil în faţa Simonei Halep şi s-a calificat în semifinale!

Articol de - Publicat sambata, 16 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 16 august 2014 09:24

Simona Halep a fost învinsă din nou de Maria Şarapova, la fel ca la precedentele întîlniri din 2014, la Madrid şi la Roland Garros. Rusoaica s-a impus în 3 seturi, scor 3-6, 6-4, 6-4, şi îşi păstrează fotoliul de lider în WTA Race.

La fel ca la prima întîlnire din 2014, în finala de la Madrid, Simona Halep a controlat debutul de meci şi a cîştigat setul fără mari probleme, scor 6-3. Moralul Simonei a explodat încă după primul game cînd deja făcea breakul, în schimb ce Şarapova nu a reuşit să se impună nici măcar o dată pe propriul serviciu pe durata manşei. Statisticile de la finalul primului set erau lămuritoare, 5 duble greşeli, procentaj de sub 50% la serviciu, dar şi nu mai puţin de 22 de erori neforţate.

Nici intervenţia antrenorului de la 4-1 nu i-a fost de ajutor rusoaicei, care s-a recunoscut învinsă. Mai mult, Şarapova parcă a ignorat complet sfaturile lui Sven Groeneveld, care îi recomanda să joace spre corpul Simonei, şi a lovit de fiecare dată decisiv, căutînd tuşele terenului.

De partea cealaltă, Simona a măcinat-o cu raliuri lungi, cu dese schimbări de direcţie şi cu o defensivă excelentă. La fel ca în multe alte rînduri, Halep a trecut foarte repede din defensivă în ofensivă cu passinguri senzaţionale.

Maria Şarapova este regina revenirilor!
Halep părea cu un picior în semifinale după un nou început excelent şi în setul secund cînd se distanţa la 2-0. Şarapova a arătat însă din nou că este incredibilă cînd are cuţitul la os şi a revenit în controlul setului în mai puţin de 10 minute cu două breakuri destul de uşor cîştigate.

Pînă la finalul setului s-a mers cap la cap şi Simona Halep şi Maria Şarapova ofereau un nou decisiv în întîlnirile directe, după cele de la Madrid şi Roland Garros din acest an, pe zgură.

Break la fel ca în finala Roland Garros
Şi pentru ca simetria primelor două seturi să se menţină, tot Simona a avut un debut excelent. A făcut break şi s-a distanţat la 2-0, dar regina revenirilor este Maria Şarapova şi a dovedit-o din nou într-o încleştare senzaţională cu Halep.

Rusoaica a egalat şi echilibrul a persistat pînă la 4-4, la fel ca în finala de la Roland Garros. Acolo, Şarapova a apăsat puternic acceleraţia şi a lovit năprasnic pentru un break decisiv şi şansa de a servi pentru calificarea în semifinale.

Moment tensionat în ultimul game
Ultimul game al întîlnirii a avut parte şi de un moment mai tensionat. La 15-15, o minge care a prins clar tuşa terenului a fost dată afară de arbitrul de linie, însă challenge-ul Simonei a confirmat că mingea a fost în teren.

Totuşi, chiar dacă Şarapova nu a mai returnat mingea, arbitra partidei a considerat că punctul trebuie rejucat, în ciuda protestelor vehemente ale Simonei Halep. Un episod asemănător a avut loc şi la Paris, cînd Kader Nouni a procedat identic şi a dictat repetarea punctului.

Şarapova rămîne numărul 1 în WTA Race
Pe lîngă calificarea în semifinale, partida dintre Halep şi Şarapova mai avea o miză specială, numărul 1 în clasamentul anului, adică WTA Race. Cele două jucătoare erau despărţite de puţin peste 100 de puncte, dar Simona ar fi depăşit-o în clasament pe Şarapova în cazul unei victorii în această noapte. Simona o secondează pe Şarapova în Race şi va rămîne pe locul 2 şi în clasamentul WTA, în spatele Serenei Williams.

Cum am trăit meciul:

Setul I
1-0 Halep: Început excelent pentru Simona! A făcut breakul din primul game, profitînd şi de o dublă greşeală a Şarapovei.
1-1 - Echilibru în acest debut de partidă, Şarapova revine pe tabelă. Rusoaica a profitat de serviciile mai scurte ale Simonei şi a atacat cu retururi puternice.
2-1 Halep - Al treilea break al meciului din tot atîtea gameuri. Simona o domină psihic în acest debut, iar punctele senzaţionale nu au întîrziat să apară. Şarapova nu are reacţie!
3-1 Halep - Şi din nou game pentru Simona! Românca a reuşit un passing care a ridicat spectatorii în picioare. Game lejer şi se desprinde la 3-1.
4-1 Halep - Al treilea break al Simonei! Şarapova nu a cîştigat nici un game pe propriul serviciu şi a chemat deja antrenorul pentru sfaturi!
4-2 Halep - Sfaturile lui Sven Groeneveld îi sînt de ajutor Şarapovei care revine în set. Game solid, cu 3 mingi la care Simona nu a avut ce face.
5-2 - Şarapova continuă jocul inconstant! Nu reuşeşte nici acum să cîştige pe propriul serviciu. Simona este la un game de primul set.
5-3 Halep - Setul încă nu s-a terminat. Masha arată încă o dată că este o mare luptătoare şi nu renunţă nici la acest set. Urmează să servească pentru a rămîne în set. Nu şi-a cîştigat deloc gameurile pe propriul serviciu pînă acum.
6-3 Halep - Break şi primul set trece în contul numărului 2 mondial!

Setul II
1-0 Halep - Început bun de set secund, Simona reuşeşte să cîştige pe propriul serviciu fără mari probleme. Şarapova a avut pauză de vestiar, dar se pare că nu a ajutat-o.
2-0 Halep - Al 6-lea game pe propriul serviciu în acest meci în care Şarapova nu reuşeşte să se impună. Mai mult, primeşte şi avertisment din partea arbitrei, iar Simona este aproape de un succes magnific.
2-1 Halep - Break şi pentru Şarapova după un game fenomenal. Punctul meciului a fost cîştigat de Simona în acest game, dar 3 winners i-au adus breakul rusoaicei.
2-2 - E show, e spectacol, e un meci fantastic la Cincinnati! Şarapova revine în meci după un game în care Simona a făcut 3 greşeli neforţate.
3-2 Şarapova - Revenire incredibilă a rusoaicei! Simona ratează o minge de break şi Masha preia controlul setului. Şi Halep cere ajutorul lui Wim Fissette.
3-3 - Break Simona! Imediat după ce ascultat sfaturile lui Fissette, Halep a revenit şi a cîştigat pe serviciul Şarapovei fără mari dificultăţi.
4-3 Şarapova - Seria de breakuri continuă! Simona a întîmpinat mari probleme în acest game după o serie de mingi lungi ale rusoaicei.
5-3 Şarapova - A venit rîndul Simonei să servească pentru a rămîne în set. Şarapova joacă din ce în ce mai bine în ultimele gameuri, multe mingi cîştigătoare şi Simonei îi este aproape imposibil să facă faţă.
5-4 - În sfîrşit un game mai lejer pentru Simona. Masha dă un retur senzaţional, dar la 40-0, iar în rest nu se apropie de cîştigarea punctelor. Şarapova va servi pentru set decisiv.
6-4 Şarapova - Avem set decisiv în sferturile de finală de la Cincinnati. Nivelul arătat de cele două jucătoare este însă ireal, la fel ca în finala de la Roland Garros!

Setul III
1-0 Halep - Simona salvează o minge de break în gameul de debut al decisivului şi apoi doi aşi o ajută să înceapă cu dreptul.
2-0 Halep - Spre deosebire de Simona, Şarapova nu reuşeşte să salveze prima minge de break şi românca se distanţează.
2-1 Halep - Masha îşi ia breakul înapoi. Chiar la zero după mingi direct cîştigătoare. Simona nu a avut nici o şansă în acest game.
2-2 - Un nou game ajuns la egalităţi! De această dată Şarapova are nervii mai tari şi cîştigă, profitînd şi de indecizia Simonei în două momente cheie.
3-2 Halep - Simona cîştigă un game important pe propriul serviciu, la jumătatea setului, şi pune presiune pe adversară. Ambele jucătoare alternează momentele excelente cu unele mai puţin bune.
3-3 - Echilibrul persistă la Cincinnati, Şarapova egalează. Acum presiunea se mută în tabăra Simonei Halep care urmează să servească.
4-3 Halep - La două gameuri de un succes incredibil. Simona Halep poate deveni noul număr 1 în clasamentul WTA Race.
4-4 - Ofensivă continuă şi apărare disperată pentru Simona. Şarapova egalează.
5-4 Şarapova - La fel ca în finala Roland Garros, rusoaica ridică nivelul şi face break la momentul potrivit. Va servi pentru meci.
6-4 Şarapova - Rusoaica reuşeşte să îşi conserve avantajul şi închide meciul după mai mult de două ore şi jumătate de joc.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (720)
madskills
madskills  •  17 August 2014, 07:03
Postat de ricco pe 17 August 2014, 03:48

Cu "RAGETE" sau nu, deocamdata rusoaica e mai buna... Problema e ca Simona Halep NU are un antrenor pe masura pentru a gasi antidotul infringerilor pe linie in semifinale de turneu...

Antrenorul asta a pregatit-o pe "neica nimeni" Kim Clijters. Stii tu, belgianca aia "anonima" de are 4 titluri de Grand Slam. :) Oameni buni, pe voi va orbeste patriotismul asta aberant si o vedeti pe Simona Halep MULT mai buna decat e in realitate. Si atunci cand nu poate sa castige ba e vina antrenorului, ba a arbitrilor, ba a accidentarilor, ba caldura, ba iarba de la Wimbledon si cate si mai cate. Bai da niciodata nu e vina Simonei, din orice motiv ! Nu vi se pare cam deplasat? Parca zace in voi cate un Mircea Lucescu, ca numai ala dadea vina pana si pe fazele lunii ca nu castiga, numai el nu era de vina. Halep atat poate !! Punct ! Restul e cancan

ricco
ricco  •  17 August 2014, 03:48

Cu "RAGETE" sau nu, deocamdata rusoaica e mai buna... Problema e ca Simona Halep NU are un antrenor pe masura pentru a gasi antidotul infringerilor pe linie in semifinale de turneu...

fangigi
fangigi  •  16 August 2014, 19:25
Postat de unico_biancorossi pe 16 August 2014, 18:05

tu ai impresia ca hermafroditul ala e femeie ?..))

Cand strugurii sunt acrii ne dam arama pe fata, nu? Sau patriotismul transforma pe si pe muma padurii in diva sexi?

Vezi toate comentariile (720)
Comentează