SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR / CORESPONDENŢĂ DIN SINGAPORE

Cu sufletul la gură » Cifrele incredibile ale meciului dintre Maria Şarapova şi Caroline Wozniacki

Pumnii strînşi şi bucurie fără margini pentru Wozniacki, daneza care a furnizat ieri surpriza
Pumnii strînşi şi bucurie fără margini pentru Wozniacki, daneza care a furnizat ieri surpriza

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 21 octombrie 2014 22:03

În primul meci al Grupei Albe, s-a repetat rezultatul de la US Open, din ”optimi”: victorie pentru daneză, dar cu 7-6 (4), 6-7 (4), 6-2.

Jocul cifrelor e fascinant. Se pot scrie 30 de rînduri numai repetîndu-le şi comentîndu-le. Dar nu e cazul. Iată însă cîteva. Importante.

1. Setul întîi al meciului Wozniacki-Şarapova a durat 75 de minute. Meciul, întreg meciul, dintre Simona Halep şi Eugenie Bouchard, de luni, a ţinut 68 de minute.

2. Primele două seturi de ieri s-au întins pe două ore şi 37 de minute, adică exact cît durase meciul, întreg meciul, dintre aceleaşi jucătoare de la US Open.

3. Totalul disputei: 3 ore şi 13 minute, o durată mai greu de întîlnit pe asemenea suprafaţă.

4. Cîte greşeli neforţate a făcut Maria Şarapova? 76! Dar Wozniacki? 35.
Iar de aici poate începe cronica. Numai că nu poate fi o cronică, ar fi nevoie de prea mult spaţiu pentru a descrie toate dealurile şi văile, toţi munţii şi lacurile de sudoare trecute de cele două în întreg meciul. Unul dintre cele mai pline, mai dense din tot sezonul. Şi mai emoţionale.

Şarapova şi-a dezlănţuit furia loviturilor, sufocînd-o pe Wozniacki în multe rînduri. Multe au fost şi rîndurile în care daneza a scos mingi imposibile, alergînd pe linia de fund ca în vremurile bune, cînd era compactă, rezistentă şi greşea puţin. Şi era numărul unu mondial.

Şarapova a şi greşit însă imens, cît alţii sau altele în 3-4 meciuri. 76 de erori neforţate e un număr rar văzut în statistici, chiar şi pentru o dispută de trei seturi şi peste trei ore.

Pe final, în setul decisiv, greşelile s-au îndesit, grăbind deznodămîntul. Iar Caroline a stat acolo, tare pe picioare, alergînd cît şi cînd a fost nevoie. Adică aproape la fiecare punct. A fost 7-6 (4), 6-7 (4), 6-2 pentru ea.

A fost şi spectacolul, mai discret, al antrenorilor. Piotr Wozniacki turuindu-şi monologul şi spunîndu-i fiicei sale Carolina. Sven Groeneveld ţîşnind în picioare şi strigînd "Come on!" mai tare decît Maria la un rebreak al acesteia.

Şi un salut rece la fileu, la capătul meciului. Şi reacţia de pe twitter a Serenei Williams: "My girl @CaroWozniacki". Şi speranţe diferite pentru următoarea partidă. Daneza ştiind că a depăşit un obstacol înalt, rusoaica fiind conştientă că nu mai poate face paşi greşiţi. Şi nici atît de multe erori neforţate.

638521-castiguri-turneu.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează