SPORTURI  »  TENIS  »  PROMISIUNI DE 15 ANI

Cum arată viitorul prin ochii celor mai buni puşti ai tenisului românesc » Jaqueline Cristian: "Internetul e bun, dar să nu renunţăm la sport!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 01 mai 2014 18:43

În 2012, la doar 14 ani, Jaqueline Cristian devenea cea mai tînără jucătoarede tenis din România care acumula puncte în clasamentul WTACu o situaţie financiară a familiei peste medie, ar fi putut să fie o Barbie Girl, să bată zilnic mallurile şi cluburile. Dar Jaqueline Cristian a ales să muncească, ajungînd acum să dedice carierei peste 8 ore zilnic. La 4 ani urmărea meciurile de tenis împreună cu tatăl său. A impresionat-o Şarapova: "Mă uimea ce tare lovea mingea, cum ţipa la fiecare lovitură".

În 2012 a luat Le Petit As, campionatul mondial al jucătorilor de pînă în 14 ani, un trofeu cîştigat şi de alte mari campioane precum Martina Hingis sau Kim Clijsters. A urcat în topul ITF, unde a ocupat şi poziţia 35, şi speră să ajungă anul acesta la primul ei Roland Garros de junioare. La nici 16 ani, ştie exact ce vrea: "Pînă la 26-28 de ani, tenisul va fi singura prioritate. Vreau să ajung numărul 1 mondial!". Dar planurile nu se opresc la tenis!

"Haine cu iluzie optică şi 3D"
Cochetă, ca orice puştoaică, Jaqueline crede că moda nu se va schimba foarte mult in viitor "pentru că se tot revine la cea din urmă cu 20 de ani. Poate materialele vor fi altfel, mai simple, mai uşoare, însă pline cu imagini 3D sau cu imprimeuri care să creze iluzii optice. Probabil că blugii vor fi mai mult fîşii!".

Casa cu pereţi inteligenţi
Jaquelin îşi închipuie cum va fi camera ei peste 15 ani. Aş vrea o combinaţie între stilul turcesc şi cel arab, cu baldachin, multe perne pe jos. De pe baldachin n-o să lipsescă ursuleţul meu facvorit, Mister Jake. Casa va avea pereţi care, la comandă, să îţi arate imagini de pe plajă sau din mijlocul pădurii. Să auzi valurile, susurul de izvor, păsările... Şi, neapărat, un tavan transparent, prin care să pot vedea stelele şi luna. Ador să privesc cerul noaptea!".

Paraşutism video
Îndrăgostită de natură, Jaqueline este mare amatoare de sporturi extreme. Se pregăteşte ca în curînd să facă primele salturi cu paraşura şi cu coarda elastică. "În cîţiva ani, sigur vor apărea dispozitivele care să creeze aceeaşi senzaţie doar punîndu-ţi o pereche de ochelari speciali. O să-mi iau sigur ochelarii ăia, pentru că n-o să prea am timp de altceva în afară de tenis".

Comunicare doar prin voce
Jaqueline crede că viitorul comunicării vor fi dispozitivele bazate pe comandă vocală: "Mobilele vor fi tot mai mici, îşi vor schimba forma, cred că se vor transforma în dispozitive care se vor ataşa unor ochelari speciali. Nu mai tastăm numerele, vom dicta mesajele, dăm comanda vocal şi vorbim cu cine vrem. Iar pe lentile ne va apărea direct imaginea celui cu care vorbim".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
assf
assf  •  02 Mai 2014, 10:06

ce imaginatie bogata are :)). pacat ca statul nu ajuta mai mult tenisul si jucatorii de tenis tineri, care nu au bani sa se descurce. daca stam sa analizam mai toate jucatoarele romance care sunt acum pe val au in spate parinti sau rude cu bani multi care le ajuta. ma gandesc cati copii talentati nu pot face tenis din cauza lipsei banilor.

ataraxia
ataraxia  •  02 Mai 2014, 09:56

s-o vedem si p'asta...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează