SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Cum gestionează WTA scandalul Șarapova » Jucătoarele din circuit sunt învățate ce să răspundă la întrebările pe această temă

Sursa foto: Guliver/GettyImages
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 10 martie 2016 12:34

Oficialii WTA au transmis jucătoarelor participante la turneul de la Indian Wells o listă cu răspunsuri la eventualele întrebări referitoare la Maria Șarapova.

Lista de întrebări și de răspunsuri formulate de WTA a fost făcută publică de Sports Illustrated, conform news.ro.

Întrebare: Te surprinde ce i s-a întâmplat Mariei?
Răspuns: Fiecare jucătoare a primit lista WADA a substanţelor interzise atât de la WTA, cât şi de la ITF. Este responsabilitatea fiecărui sportiv să ştie regulile.

Întrebare: Are dreptate Maria? Medicamentul luat de ea era permis înainte de 1 ianuarie şi a fost adăugat pe lista substanţelor interzise la 1 ianarie?
Răspuns: Da, a fost interzis de la 1 ianuarie.

Întrebare: Care este situaţia ei acum?
Răspuns: Ea va fi suspendată provizoriu conform regulamentelor, în aşteptarea unei decizii finale, după încheierea procedurilor în cazul său.

Întrebare: Dacă Maria nu va mai putea juca, cum ar afecta asta WTA?
Răspuns: Nu sunt pregătită să speculez despre viitor. Cred că este important ca Programul Antidoping în Tenis (TADP) să îşi încheie procesul şi să ia o decizie.

Întrebare: Având în vedere această situaţie şi dezvăluirile privind pariurile, a fost un an greu pentru tenis?
Răspuns: Integritatea sportului nostru este esenţială şi este important să facem ce este corect şi să respectăm regulamentele. Cred că viitorul tenisului este strălucit şi acest sport este în continuare foarte popular în lume. Consider că Maria a procedat corect spunându-le oamenilor ea însăşi despre ce s-a întâmplat, dar acum este important să lăsăm TADP să îşi continue procedurile. Sunt încrezătoare că rezultatele vor fi cele corecte.

Maria Șarapova a fost depistată pozitiv cu melodonium la un control antidoping efectuat la Australian Open. Interdicția de a utiliza această substanță a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
386635174879398
Alexandru Chis  •  10 Martie 2016, 15:53

Metoda imi aminteste de o sceneta interpretata de Dem Radulescu si Marcel Hudac. Personajul "colectiv" era... Zgaberte Iftodie din Vascauti! Asa or fi "invatate" si jucatoarele? Chiar... circ! "Circul Alb".

decuadi
decuadi  •  10 Martie 2016, 15:24
Postat de plischi pe 10 Martie 2016, 15:06

raman la parerea ca din moment ce aceasta chestiune a devenit interzisa de la 1 ianuarie o poti sanctiona doar pentru australian open. daca a marturisit ca il lua de zece ani, sanctionata trebuie WTA, ca i-a trebuit atat de mult pana la a ajunge la concluzia actuala vizavi de medicamentul respectiv.

pai cum *** nu e de vina steaua? sau fcsb? nu te mai inteleg. ti-ai schimbat gandirea

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

plischi
plischi  •  10 Martie 2016, 15:06

raman la parerea ca din moment ce aceasta chestiune a devenit interzisa de la 1 ianuarie o poti sanctiona doar pentru australian open. daca a marturisit ca il lua de zece ani, sanctionata trebuie WTA, ca i-a trebuit atat de mult pana la a ajunge la concluzia actuala vizavi de medicamentul respectiv.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează