SPORTURI  »  TENIS  »  COLABORARE

Darren Cahill explică de ce Simona Halep nu poate fi la fel de agresivă ca alți jucători: "Ar fi un stil stupid" » Avertisment pentru fanii români: "S-ar putea să v-o furăm" :)

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 iulie 2017 16:12

Darren Cahill a explicat de ce Simona Halep (25 de ani, locul 2 WTA) nu se poate baza pe un stil de joc la fel de agresiv ca al altor jucătoare din circuit și a vorbit despre schimbarea de atitudine a româncei.

"Jocul ei e construit pe viteză, apărare și varietate, așa că să-i spui să-și asume riscuri și să lovească winnere, așa cum unii dintre jucătorii înalți și puternici încearcă să facă de la prima minge în punct, ar fi un stil stupid de a o antrena", a spus Darren Cahill, într-un interviu acordat pentru treizecizero.ro.

Tehnicianul Simonei a adăugat că jucătoarea a început să adopte tot mai mult din atitudinea australienilor și a lansat un "avertisment" pentru fanii români: "Devine mult mai australiancă. Ar trebui să fiți atenți, pentru că s-ar putea să v-o furăm!" :).

Cahill a dezvăluit că motivele pentru care a acceptat să lucreze cu Simona Halep au fost abilitatea ei de a comunica și atenția pe care o acordă discuțiilor. 

"Ce a declanșat totul a fost abilitatea ei de a pune întrebări, apoi de a asculta și a fi atentă la orice răspuns și la orice discuție, ca și cum ar fi fost cel mai important lucru din viața ei la acel moment.

Știam de la echipa ei că, destul de des, reflecta noaptea la conversațiile noastre și-și nota idei și concluzii despre ele", a adăugat australianul pentru sursa citată.

După ce a colaborat la mai multe turnee cu Darren Cahill, Halep a hotărât în iunie 2015 să-l angajeze pe australian drept antrenor principal. 

"Cred că să fii antrenor e mult mai greu, în sensul că te consumă mult mai rău decât să joci meciul în sine, pentru că ai zero control pe ce se întâmplă. Devin stresat, pentru că înseamnă ceva pentru mine. Momentul în care n-o să mai fiu emoționat sau nervos va fi momentul în care voi realiza că timpul meu ca antrenor s-a terminat"
Darren Cahill pentru treizecizero.ro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
mishu_74
mishu_74  •  20 Iulie 2017, 20:34
Postat de timm pe 19 Iulie 2017, 19:02

Nu ai treaba cu tenisul. Vezi cum juca cu Wim in 2014. Dupa 3 ani, nu a egalat cu Darren, rezultatele obtinute cu Wim. :)))

oricat de batut in cap ai fi, daca te-ai uita macar la un meci al Simonei , tot ai pricepe ca e la ani distanta Simona de acum, fata de cea care era in 2014. Dar tu, nu: ''batman, batman !'' de unde singura concluzie care se trage ar fi ca ori esti Wim sub acoperire ori intr-adevar, esti cel mai batut in cap hater al lui Cahill.

10203924416631120
Constantin Tiberiu Lazar  •  20 Iulie 2017, 07:58

Citesc : " Simona Halep (25 de ani, locul 2 WTA) nu se poate baza pe un stil de joc la fel de agresiv ca al altor jucătoare din circuit " ...... ok ,am inteles asta dar,......cum se face ca atunci ,..... in ultimele turnee turnee ( Roma,Madrid,Paris si Londra ) ea nu a pus un singur stop , ea nu a dat un singur lob , ea nu avenit pe la fileu decat foarte rar ,etc.etc ??? ci ,invariabil " a returnat " orice minge ,in stil de robot ,absolut toate mingile, la mijlocul liniei de fund a adversarei sale care, din acest motiv simplu ,....... nu prea a fost " alergata "in meci dar care in schimb , ........ " a alergat-o pe Simona " ca la maraton de " I-au iesit fulgii " ??? In alta ordine de idei ,maestre Cahill ,te rugam , dezobisnuieste-o pe fatuca asta sa zbiere din toti rarunchi , ca mielul la taiere deoarece ,..... ea acum este mai mult " vocala " si ca Sharapova pe care candva a criticat-o vehement pentru acest " stil " de a juca !!! In rest ,sa aveti noroc si succese !!!

156444658035012
Bali Crator  •  20 Iulie 2017, 07:39

***, capitalist ***, numai la furat va este gindul !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close