SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2014

De ce a renunţat Ivan Lendl să colaboreze cu Andy Murray. Dezvăluiri în premieră

Andy Murray, foto: reuters
Andy Murray, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 25 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 25 august 2014 12:55

Cehul Ivan Lendl a fost singurul om capabil să-l facă pe Andy Murray să se impună în turneele de Mare Şlem. Cei doi au colaborat perfect şi şi-au adjudecat US Open 2012 şi Wimbledon 2013, după care au luat decizia de a se despărţi brusc în luna martie, anul acesta.

În vîrstă de 27 de ani, Murray nu s-a mai regăsit după sfîrşitul colaborării cu Lendl şi, pe fondul jocului slab, dar şi al unor accidentări, a ieşit din top 4. După Lendl, jucătorul britanic s-a îndreptat spre franţuzoaica Amelie Mauresmo, o decizie care a surprins lumea tenisului profesionist. Motivele despărţirii dintre Lendl şi Murray au rămas în ceaţă pînă săptămîna aceasta, cînd cehul a decis să vorbească.

"Am fost mai multe lucruri care au dus în direcţia despărţirii. Cum ar fi faptul că joc mai mult în turneul veteranilor şi că una dintre fiicele mele, cea mai tînără, s-a întors acasă. Are 16 ani, a fost la o şcoală de echitaţie şi a hotărît să revină şi să stea cu noi.

Mai mult, mama mea are 79 de ani, stă în Praga, am fost nevoit să mă duc din ce în ce mai des în Cehia, iar avioanele sînt o pacoste. Andy a cîştigat Wimbledon şi, după operaţia la şold, avea nevoie de mai mult timp petrecut împreună, ceea ce nu puteam să îi ofer", a explicat Lendl, citat de guardian.com.

Andy Murray este al optulea favorit la US Open 2014.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează