SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP: ROMÂNIA - CANADA 2-0

De ce s-a enervat Begu în setul al doilea cu Andreescu: "Arbitrul de scaun și-a cerut scuze"

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 10 februarie 2018 20:52

România conduce cu 2-0 în disputa contra Canadei, primul tur al Grupei Mondiale II din Fed Cup, la Cluj Napoca.

Sorana Cîrstea a câștigat lejer primul meci al zilei cu Carol Zhao, scor 6-2, 6-2, în mai puțin de o oră. Irina Begu a avut un meci mai dificil cu  Bianca Andreescu, având nevoie de set decisiv. În final, Begu s-a impus cu 6-3, 6-7(4), 6-2, după 2 ore și 35 de minute.

Setul secund al meciului Begu-Andreescu s-a încheiat cu o dublă greșeală a Irinei, care a scăpat puțin nervii din frâu. Ce se întâmplase? O defecțiune a aparatului care semnalizează nețul a iritat-o pe româncă. Instalația a indicat de câteva ori la rând faptul că mingea atingea fileul, deși aceasta trecea clar peste el, și asta a scos-o pe Irina de pe șinele concentrării. Astfel, Bianca Andreescu a reușit să ia setul al doilea cu 7-6 (4), iar Irina a aruncat racheta cu năduf lângă bancă și a pornit ca un glonț la vestiare.

Între timp arbitrul principal al întâlnirii, Stefan Franson, și cel de scaun, Anja Vreg, verificau fileul și aparatul. "Momentul cel mai dificil din meci a fost la sfârșitul setului al doilea, când vezi ce se întâmplă, că adversara începe să joace bine, că a avut și puțină șansă, cu fileul, cu o minge pe linie, și îți dai seama că e frustrant pentru jucătoarea ta. Irina a văzut că a ratat șansele și atunci a început să fie mai încordată, să se grăbească și așa s-a dus setul. Pauza i-a prins bine, a avut timp să se relaxeze, să se analizeze și să poată să înceapă setul trei altfel", a explicat căpitanul nejucător Florin Segărceanu.

La finalul meciului câștigat cu 6-3, 6-7 (4), 6-2, a zăbovit mai multe secunde la strângerea de mână cu arbitrul de scaun. "Nu i-am reproșat nimic, dimpotrivă, ea și-a cerut scuze pentru momentul de la finalul setului al doilea", a explicat Begu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close