SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

DE NEOPRIT! "Mașinăria" Novak Djokovici l-a turtit pe Andy Murray în finala de la Australian Open 2016! Recordurile zdrobite de sîrb: cine îl mai oprește?

FOTO: Reuters +23   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 ianuarie 2016 13:37

Novak Djokovici, liderul ATP, nu a avut nici o emoție în a triumfa din nou la Australian Open, turneul pe care l-a cîștigat de cele mai multe ori.

  • Sîrbul Novak Djokovici s-a impus categoric în finala de la Australian Open, acolo unde l-a învins pe britanicul Andy Murray, scor 6-1, 7-5, 7-6(3);
  • După acest triumf, Nole a ajuns la 11 turnee de Grand Slam cîștigate în carieră, fiind pe locul 5 în clasamentul all-time, la egalitate cu legendarii Bjorn Borg și Rod Laver;
  • La 28 de ani, sîrbul a cucerit al șaselea trofeu la Australian Open, deținînd recordul de titluri, alături de Roy Emerson;
  • Murray a disputat a cincea finală la Australian Open, nereușind să cîștige niciodată turneul;
  • Britanicul de 28 de ani devine al doilea jucător din era Open care pierde 5 finale de Grand Slam, la un singur turneu, egalîndu-l pe Ivan Lendl, care a pierdut de cinci ori la US Open;

"Tot respectul meu pentru Andy și echipa sa, după acest meci. Ești un profesionist și o persoană deosebită. Îți urez ție și lui Kim toate cele bune. După ce se va naște copilul tău, te vei simți incredibil. Îți spun din propria experiență.

Vreau să mulțumesc organizatorilor. Este cel mai bun turneu de Grand Slam. Vreau să mulțumesc echipei mele. Este mereu un sentiment unic de fiecare dată cînd jucăm la turnee de Grand Slam. Vă mulțumesc și vă iubesc.

Sînt foarte onorat că sînt menționat alături de legedene ale tenisului. Îi mulțumesc lui Rod Laver că a venit la acest meci. Vreau să îi transmit toate cele bune și lui Roy Emerson. Lipsa ta se simte.

Mulțumesc și fanilor și că ați venit din toată lumea ca să susțineți acest eveniment. Este o mare plăcere să joc în fața voastră. Ne vedem la anul" Novak Djokovici

Sîrbul a avut un joc excelent și a condus autoritar de la început meciului. Nole a făcut doar un pas greșit, în setul doi, cînd și-a pierdut serviciul, dar nu a fost un moment decisiv. În rest, sîrbul a jucat foarte bine tactic, a fost lucid și răbdător, combinație care nu i-a dat nici o șansă adversarului.

Murray a jucat sub nivelul său, a greșit foarte multe mingi și nu a putut să facă față lui Nole, deși în setul doi și setul trei a echilibrat jocul. Britanicul a părut să nu aibă încredere în el și nu a găsit soluțiile pentru a-l pune în dificultate serioasă pe Djokovici.

 "M-am mai aflat în această situația. Vreau să îl felicit pe Djokovici, pentru că a făcut o finală incredibilă și în ultima vreme are un joc foarte consistent.

Vreau să mulțumesc echipei mele, fără de care nu eram aici. Vă mulțumesc pentru susținere în aceste două săptămîni grele. Vreau să mulțumesc fanilor, pentru această atmosferă incredibilă și pentru că ați venit. Vreau să mulțumesc și tuturor foștilor jucători de tenis, care au venit să vadă meciurile.

Vreau să mulțumesc soției mele, care în ultimele două săptămîni a fost incredibilă" Andy Murray

65de greșeli neforțate a făcut Murray de-a lungul meciului, față de 41 ale adversarului său

CUM S-A DESFĂȘURAT MECIUL

Primul set a fost cel mai dezechilibrat, sîrbul impunîndu-se fără probleme, după doar 30 de minute. Nole a făcut două break-uri în debutul meciului și a condus cu 5-0, scor la care Murray a cîștigat singurul game. Djokovici a urmat la serviciu și a cîștigat fără emoții game-ul și setul.

Al doilea set a fost mai echilibrat, cei doi jucători mergînd cap la cap. Nole a fost primul care a făcut break, la 3-3, dar imediat Murray a replicat și a făcut 4-4. La 6-5, Nole a mai cîștigat o dată pe serviciul lui Murray și și-a adjudecat setul.

Ulitmul set a început perfect pentru Djokovici. Sîrbul a făcut break în primul game și s-a instalat la conducerea setului. Scoțianul Murray a reușit break-ul, iar setul a ajuns în tie-break. Djokovici a jucat din nou mai bine în momentele decisive și și-a adujudecat categoric tiebreak-ul, setul și meciul.

40de lovituri cîștigătoare a avut Murray, față de 31 ale sîrbului

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

 Novak Djokovici - Andy Murray 6-1, 7-5, 7-6 (3)

SETUL TREI

7-6, GAME, SET ȘI MECI DJOKOVICI

Djokovici a controlat categoric tiebreak-ul și nu a avut nici o problemă în a cîștiga setul și a-și adjudeca meciul.

6-6

După break-ul lui Murray, cei doi jucători au mers cap la cap, iar setul trei se va decide în tie-break.

4-4

Murray nu abandonează lupta și reușește al doilea break din acest meci, egalînd scorul în setul trei.

3-2

După ce a pierdut pe propriul serviciu, Murray  a mai echilibrat jocul, dar în continuare nu are armele necesare pentru a-i pune probleme lui Nole, pe serviciul lui.

2-0

Djokovici începe perfect și setul al treilea. În primul game, sîrbul a făcut break, iar imediat a cîștigat la 0 pe propriul serviciu. Liderul ATP se apropie cu pași mari de cîștigarea trofeului.

SETUL DOI

7-5, set djokovici

Liderul ATP mărește avansul față de Andy Murray și conduce cu 2-0 la seturi. Nole a jucat un tenis mai bun în momentele cheie și a profitat de numărul mare de greșeli pe care le face britanicul.

6-5

După mai multe ghem-uri echilibrate, Nole a reușit din nou să facă un break, la scorul de 5-4 pentru el, deși era condus cu 0-40.  Deși scoțianul și-a îmbunătățit vizibil jocul, acesta nu reușește să îi ia fața adversarului său.

4-4

Nole a profitat de serviciul slab al lui Murray și a pus presiune pe scoțian, reușind să facă break. Scoțianul a revenit imediat și a făcut break imediat, restabilind echilibrul în setul doi.

2-2

Setul aceste este mul mai echilibrat, iar Murray merge cap la cap cu Djokovici. Cu toate acestea, scoțianul este nesigur la serviciu și are dificultăți în a cîștiga game-urile în care servește.

1-1

Murray începe mai bine acest set și pare că jocul britanicului este în creștere, reușind să îi pună primele probleme lui Djokovici.

PRIMUL SET

6-1, SET DJOKOVICI

Djokovici se impune fără probleme, după un prim set pe care l-a controlat într-o manieră autoritară. Sîrbul a știut să profite de forma slabă a lui Murray și a cîștigat punct cu punct, împunîndu-se în acest set, după doar 30 de minute.

4-0

Primul set merge perfect pentru Djokovici. Nole a mai făcut un break și s-a distanțat la 4-0. Britanicul nu este în apele lui și nu își poate face jocul, iar sîrbul profită.

2-0

Djokovici a început bine acest meci și a cîștigat primele două game-uri. În primul ghem, Murray a ratat o șansă de break, iar în ghemul următor a servit slab, permițîndu-i adversarului să facă break.

START ÎN MECI

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (79)
leonv
leonv  •  31 Ianuarie 2016, 20:20

Licuricii astia sub 30 de ani sint in extaz ca acest sarb robot castiga pe banda rulanta turnee fara adversar,cu un tenis scremut ,un fel de ping pong ,uitati-va la fata lui nu are bucuria jocului ,doar da cu bata cat poate de tare .......uitati-va pe net poate veti gasi meciurile jucatorilor anilor 80,90 adevarate spectacole nu bambiliciul sarbului umflat de vitamine .

ottobraun
ottobraun  •  31 Ianuarie 2016, 17:21
Postat de Robert Damian pe 31 Ianuarie 2016, 14:56

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ottobraun
ottobraun  •  31 Ianuarie 2016, 17:01

Zeul poate fi oprit doar de zeii potrivnici !

Vezi toate comentariile (79)
Comentează