SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Declarație euforică după victoria Simonei Halep: "Poate domina tenisul! Să-și propună obiective îndrăznețe!"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 iunie 2017 17:54

Simona Halep, locul 4 WTA, s-a calificat dramatic în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce a trecut de Elina Svitolina, locul 6 WTA, scor 3-6, 7-6, 6-0.  Va juca în semifinale cu Karolina Pliskova, locul 3 WTA. Meciul Halep - Pliskova de mâine va fi al doilea pe arena "Philippe Chatrier". Prima semifinală, Ostapenko - Bacsinszky, se va juca de la ora României 16.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a vorbit despre meci, despre prestația Simonei Halep și despre șansele acesteia de a câștiga turneul de la Roland Garros.

" Simona Halep a demonstrat tuturor că a ajuns la maturitate. Este timpul să aibă obiective îndrăznețe pentru că le poate realiza.
Din punctul meu de vedere, Simona poate domina tenisul mondial feminin.

Meciul a început ca o partidă de box, în care Simona a primit o lovitură în bărbie și a stat doar pe corzi. Așteptam momentul în care să revină. Nu puteam să cred că Svitolina poate domina așa. Dar, Simona a început să echilibreze meciul și l-a întors în favoarea ei", a spus Cosac la TV Dolce Sport.

...despre meciul cu Pliskova: "Cele două jucătoare vor să câștige primul lor Grand Slam. Va fi un meci încărcat. Ambele vor locul 1. Va fi un meci care se va juca cu inima. Din punctul meu de vedere, dacă Simona va încerca doar să se apere și să facă față jocului ofensiv și agresiv al Pliskovei, va greși. Simona trebuie să fie agresivă și s-o alerge pe Pliskova. Am încredere în Simona"

Vezi și:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
mihrp
mihrp  •  08 Iunie 2017, 11:41

De ce oare atunci cand castiga, toata lumea ii ridica in slavi jocul prestat, iar atunci cand pierde se aud numai critici privind vulnerabilitatile ei?! Spunem acum ca a facut un joc mare in sferturi. Dar... daca pierdea la mingea de meci, nu era tot acelasi joc al ei?! Si am fi spus ca nu a fost grozava...

1650053691908998
Milos Ratulea  •  08 Iunie 2017, 00:53

Adevarat ! Simona reuseste sa ne faca praf dupa un meci de infarct. Si care credeam la 1-5 in setul 2 ca nu mai este nimic de facut. Bravo Simona ! Meriti cu prisosinta titlul la Rolland Garos.

10153324563120690
Stoica Relu  •  07 Iunie 2017, 19:50

M am uitat azi la memci si am vazut in primele doua seturi o Simona alergand dupa Svitolina.Simona slaba in jumatate d emeci,asteptand greseala adversarului.La valoarea ei nu are voie sa joace asa.Ea trebuia s o masacrezi pe Svitolina cu mingi pe laturi alterand scurte,cu lungi s o oboseasca.A facut asta foarte sporadic in primele doua seturi si d aia a avut mari probleme.Tre sa i intre in reflex sa plimbe adversarul stanga ,dreapta tot timpul dupa ce returneaza.Sa fie automatism si sa alterneze scurtele cu mingiile lungi tot timpul.Are viteza,tehnica o ajuta,tre sa mai lucreze la serva si poate fi completa si sa detina suprematia cativa ani in tenis.Si psihic ar trebui sa mai lucreze.Are lacune mari aici ,in sensul ca vede ca game,ul e cam dus si renunta foarte usor.Svitolina a cazut psihic cand a piedut setul doi,avand minge de meci.Acolo s a rupt pentru ea tot.Simona nu a fost cu mult mai buna,din contra,slaba pe alocuri,tragand de ea..Setul 3 a fost la dispozitia ei .Daca joaca asa cu Pliskova,nu are nici o sansa.Lungana aia trebuie alergata in primul set la greu ca sa l poata castiga si pe al doilea.Daca nu face un joc agresiv adio finala.Imi aduc aminte de finala cu Sharapova in primul set,jucant exact asa.Sharapova era muci dupa primul set.A fugit la cabine s a dopat dupa parerea mea si am spus o atunci dupa care a rupto pe Halep.S a dovedit in timp ca am avut dreptate.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează