SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Declarații războinice ale englezoaicelor înaintea duelului cu România: "E un avantaj că am jucat cu Simona Halep"

Foto: Ștefan Constantin
Foto: Ștefan Constantin

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2017 15:14

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din Fed Cup dintre România și Marea Britanie, confruntare pentru menținerea în al doilea eșalon valoric al Fed Cup.

Heather Watson va deschide meciul sâmbătă, de la ora 12:00, contra Simonei Halep: "E un avantaj că am mai jucat cu Simona Halep, știu cum joacă, știu la ce să mă aștept și am încredere".

"Vremea nu e ideală, dar așteptăm să se îmbunătățească la ora meciurilor. O victorie este perfect posibilă, avem jucătoare capabile" Anne Keothavong

"Chiar dacă vremea e dificilă, condițiile sunt la fel pentru ambele echipe. M-am antrenat bine pe zgură acasă, unde nu ploua. Cred că o întâlnire de Fed Cup ca start de sezon e perfectă" Johanna Konta

DECLARAȚIILE ROMÂNCELOR

Simona a fost cea mai emoționantă la tragerea la sorți pentru că în weekend urmează să joace la Mamaia (Constanța), locul unde s-a născut.

"Nu am mai jucat la Mamaia de la 16 ani, de aceea mă bucur să revin aici. Va fi emoționant pentru mine, mai ales că se joacă la Tenis Club Idu, al cărei proprietar, domnul Idu, m-a ajutat mult în perioada adolescenței. Nu am mai avut până acum vreo întâlnire de asemenea anvergură la Mamaia, sper ca spectatorii să fie gălăgioși și să ne susțină", a declarat Simona Halep.

"Va fi prima întâlnire cu Konta pentru mine și mă bucur că va avea loc pe zgură, suprafața mea preferată. Am armele necesare ca s-o înving" Irina Begu

"Ce sfat să le dau? Să le bată pe adversare!" Ilie Năstase

"Sper să avem 3-0 și să nu mai avem emoții. Eu sunt dispusă să joc și dublu, și simplu, ce e nevoie" Sorana Cîrstea

SÂMBĂTĂ, DE LA ORA 12:00

Simona Halep (5 WTA) - Heather Watson (113 WTA)
Irina Begu (33 WTA) - Johanna Konta (7 WTA)

Halep și Watson s-au întâlnit de trei ori, iar de fiecare dată jucătoarea din România s-a impus. Ultima dată s-a întâmplat în 2016, la Miami. De partea cealaltă, Begu și Konta nu au mai jucat niciodată una împotriva celeilalte, însă aceasta din urmă vine după turneul câștigat la Miami.

DUMINICĂ, DE LA ORA 11:00

Simona Halep - Johanna Konta
Irina Begu - Heather Watson
DUBLU: Sorana Cîrstea/Monica Niculescu - Laura Robson/Jocelyn Rae

Duminică vor fi mai multe emoții! Simona a pierdut ambele întâlniri de până acum cu Johanna Konta, ultima fiind chiar anul acesta, la Miami. În celălalt meci, Begu a câștigat singurul meci cu Watson în 2013, la Indian Wells, scor 6-2, 6-4.

  • Duelul din Fed Cup dintre România și Marea Britanie va avea loc sâmbătă și duminică, pe zgură, la Mamaia.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1319238838149008
Serban Radu  •  21 Aprilie 2017, 19:11

Nu cred ca Simona s-a nascut la Mamaia !?

1859160507653398
Bogdan Namoleanu  •  21 Aprilie 2017, 18:09

De ce a fost preferata Begu pt meciurile de simplu, in locul Soranei? Tin minte ca Begu si Niculescu au facut frecvent o echipa formidabila la dublu, parca au batut si Spania. Chiar nu inteleg optiunile lui Ilie Nastase...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează