SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Djokovici a speriat toţi adversarii! Un mare campion şi antrenor al unui jucător de top 15 anunţă: "Nu ai ce sfaturi tactice să dai, trebuie doar să speri că nu vine maşina să-l ia de la hotel"

Articol de GSP - Publicat luni, 01 februarie 2016 11:51

Novak Djokovici este de neoprit, iar la Australian Open a continuat forma incredibilă din 2015. A cîştigat fără probleme al 6-lea trofeu la Melbourne şi al 11-lea de Mare Şlem din carieră.

Evoluţiile formidabile ale sîrbului i-au speriat şi pe adversari, iar acum a venit rîndul unui mare campion să îl laude. Goran Ivanisevici, actualul antrenor al lui Marin Cilici, locul 13 ATP, crede că Novak este de neoprit în acest moment şi că îl va depăşi şi pe Roger Federer în topul turneelor de Mare Şlem:

"Are totul sub control. El decide cît vrea să stea pe teren. Trebuie să speri că maşina nu vine să-l ia de la hotel şi să-l aducă la Arene.

Sincer, ca antrenor, ca fost tenisman, nu ştiu ce sfaturi tactice îi poţi da unui jucător în duelurile cu Novak. Poate bate toate recordurile. Dacă va fi sănătos, probabil va mai juca 5 sau 6 ani şi să cîştige 2-3 turnee de Mare Şlem pe an. Ar însemna cel puţin 20".

Cu titlul cucerit ieri nu doar l-a egalat pe Roy Emerson la trofee australiene, ci și pe Rod Laver și pe Bjorn Borg la numărul total al trofeelor de Mare Șlem: 11.

"Fiecare titlu e special în felul său. Mă simt onorat să fiu menționat alături de legende ale sportului nostru, precum Borg și Laver, să am tot atîtea victorii cît ei", a spus Djokovici. "Nu pot să mint și să spun că nu m-am gîndit la asta. Bineînțeles că era undeva, într-un colț al minții. Cînd am intrat pe teren, știam că am o șansă să fac istorie".

Deasupra lui sînt acum Federer – 17, Nadal și Sampras – 14 și Emerson – 12.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  01 Februarie 2016, 14:52

Trebuie sa speram ca uita sa-si ia "boabele"sau ca-l verifica cineva ce ia...

comabi
comabi  •  01 Februarie 2016, 14:13

Adi, oricum nu se mai raporteaza la acei campioni de demult. Anul acesta este aproape sigur ca va mai castiga macar un titlu major la unu dintre cele 3 GS ramase. Are reale sanse sa depaseasca nr. lui FedEx. Daca o tine tot asa, le ajunge din urma pe Serena si Steffi :).

adi_stelistul
adi_stelistul  •  01 Februarie 2016, 13:36
Postat de adi_stelistul pe 01 Februarie 2016, 13:33

Cu diferenta ca victoriile la AO ale lui Laver sau Emerson n-ar prea trebui calculate. Primul trofeu al lui Laver a fost intr-un turneu AO cu 32 de participanti intre care 31 de australieni si un sud-african. Al doilea a fost ceva mai "colorat": 2 germani, 2 iugoslavi, 2 indieni, 1 sri-lankez si un britanic. La fel la Emerson: primul trofeu a fost castigat cu doar 2 straini in competitie, al doilea cu vreo 6. De fapt la AO marii campioni nici nu jucau. Nastase a jucat o singura data acolo, spre sfarsitul carierei. Borg tot o data, dar la inceputul ei. S.a.m.d.

Prin "marii campioni" m-am referit la cei dinafara Australiei. Marii campioni australieni - Laver, Rosewall, Newcombe, Emerson, Stolle, etc., se prezentau de obicei.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close