SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Djokovici, Șarapova, Serena » 6 meciuri pe care nu trebuie să le ratezi în prima zi la Wimbledon

FOTO: Reuters +5   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 29 iunie 2015 11:43

Al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, debutează azi, iar timp de două săptămîni cei mai buni jucători de tenis se vor lupta pentru a cîştiga competiţia.

Prima zi a turneului programează meciuri importante, iar GSP.RO îţi prezintă şase partide pe care nu ai voie să le ratezi.

 1. Novak Djokovici - Philipp Kohlschreiber

Novak Djokovici, locul 1 ATP şi principalul favorit al turneului, începe azi cursa pentru apărarea trofeului cîştigat anul trecut. Sîrbul este cel mai în formă jucător din circuitul masculin şi debutează la Wimbledon cu Philipp Kohlschreiber, locul 33 ATP. Acesta va fi primul meci pe terenul central şi va începe la ora 15:00.

2. Stanislas Wawrinka - Joao Sousa

Wawrinka, cîştigătorul de la Roland Garros, este al patrulea favorit al turneului britanic şi are mari şanse de a ajunge cît mai departe la Wimbledon. Jucătorul elveţian va juca în turul I cu Joao Sousa, locul 46 ATP. Meciul va fi al treilea pe terenul central şi este programat în jurul orei 18:30.

3. Serena Williams - Margarita Gasparyan

Serena Williams, locul 1 WTA, s-a impus în primele două turnee de Grand Slam ale anului şi este văzută ca principala favorită în competiţia feminină. Williams a cîştigat de cinci ori turneul de la Wimbledon, în 2002, 2003, 2009, 2010 şi 2012. Americanca va debuta la această ediţie împotriva rusoaicei Margarita Gasparyan, locul 113 WTA. Partida va fi prima a zilei pe terenul numărul 1 şi va începe la ora 15:00.

4. Maria Şarapova - Johanna Konta

Maria Şarapova, locul patru WTA, vrea să repete performanţa din 2004 şi să se impună la turneul de la Wimbledon. Şarapova se află pe aceeaşi parte de tabloul cu Williams, iar cele două se pot întîlni în semifinale. Rusoaica va juca în turul I cu Johanna Konta, locul 126 WTA. Partida va fi a doua pe terenul central şi va începe în jurul orei 15:30.

5. Ana Ivanovici - Yi-Fan Xu

Ana Ivanovici, locul 7 WTA, este văzută ca una dintre favoritele pentru a ajunge în a doua săptămînă a competiţiei. Cea mai bună performanţă a Anei Ivanovici la Wimbledon a fost în 2007, cînd a ajuns în semifinale. Sîrboaica va juca în primul meci contra chinezoaicei Yi-Fan Xu, locul 176 WTA.  Partida va fi a doua pe terenul numărul trei şi va începe în jurul orei 15:30.

6. Victoria Azarenka - Anett Kontaveit

Deşi nu se află în TOP 20 WTA, Victoria Azarenka, locul 24 WTA, este văzută ca una dintre favorite, datorită experienţei sale. Bielorusa vrea să revină în fruntea clasamentului, iar cele mai bune performanţe la Wimbledon le-a avut în 2011 şi 2012, cînd a ajuns în semifinale. Azarenka va juca în turul I cu Anett Kontaveit, locul 145 WTA. Meciul va fi primul pe terenul 12 şi va începe la ora 13:30.

Irina Begu şi Alexandra Dulgheru evoluează azi în turul I la Wimbledon. Vezi aici detalii

În România, turneul de la Wimbledon este transmins de DigiSport.

Citeşte şi: Ciudățenia zilei: De ce e un ananas în vîrful trofeului de la Wimbledon? :D

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează