SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Doar Nadal putea face așa ceva! Spaniolul a salvat o minge de meci și s-a impus în fața celui care e văzut ca viitorul lider ATP

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 17 martie 2016 03:41

Rafael Nadal și Alexander Zverev au oferit în această dimineață unul dintre cele mai frumoase meciuri ale anului, din circuitul masculin. Spaniolul s-a calificat în sferturile turneului de la Indian Wells, după ce a câștigat o partidă maraton, scor 6-7, 6-0, 7-5.

Neamțul Zverev, 18 ani, este considerat a fi viitorul star al tenisiului masculin, iar Nadal a simțit pe pielea lui cât de greu se câștigă în fața acestuia.

"Şi vă mai spun acum un nume, puteţi să-l notaţi, cineva care va fi numărul unu. Toată lumea vorbeşte despre Alexander Zverev, care e incredibil. Şi Toni Nadal mi-a spus că va ajunge lider mondial"  Alberto Castellani, antrenor de tenis, în exclusivitate pentru GSP.RO, pe 12 ianuarie

Zverev, locul 58 ATP, a jucat dezinvolt, a servit excelent, iar lovitura de dreapta a făcut ravagii în jocul spaniolului. Primul set a fost adjudecat de neamț, 7-6(8), după ce ambii jucători și-au pierdut o dată serviciul. În setul doi, după doar 26 de minute, Nadal a egalat scorul, după un set perfect, 6-0, iar lucrurile păreau că revin la normal.

În ultimul set, Zverev a făcut două break-rui, la 1-0 și 2-1, suficiente pentru a prelua conducerea, chiar dacă a cedat o dată pe propriul serviciu. După ce la 4-2 a avut dificultăți, ul a servit la 5-3 pentru a închide meciul, dar presiunea și-a spus cuvântul. La scorul de 40-30, Zverev a ratat un voleu simplu, cu tot terenul în față, și s-a prăbușit psihic.

După acest punct, Nadal l-a dominat clar pe adversarul său: a făcut break, și-a câștigat serviciul și a mai făcut un break. La 6-5, spaniolul a servit pentru a câștiga meciul și a făcut-o cu succes.

În sferturi, Nadal se va duela cu Kei Nishikori, cel care a trecut de John Isner.

2 ore și 36 de minute
a durat meciul Nadal - Zverev

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  17 Martie 2016, 13:55

...aiureli ...nu o sa prinda nici top 10 ...intai sa l bata pe Nick Kyrgios ...

986379311381755
Lengyel Adrian  •  17 Martie 2016, 12:23

Peste cativa ani vor aparea si nemtii cu nume de arabi si vom trai un cosmar...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează