SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Dublu impact » Horia Tecău și-a regăsit forma și luptă pentru calificarea în două finale la US Open

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2017 09:19

Horia Tecău luptă pentru calificarea atât în finala de la dublu, cât și în cea de la dublu mixt, o situație prin care a mai trecut de două ori în carieră.

Anul 2017 nu a fost unul cu multe împliniri pentru perechea Horia Tecău- Jean-Julien Rojer, chiar dacă în palmaresul lor figurează trei trofee.

Un parteneriat care a început în 2014 și care a bifat multe dintre obiectivele propuse: trofeu de Mare Șlem în 2015, Turneul Campionilor în 2015, prima poziție în clasamentul echipelor în 2015, trofeu de Masters 1000 la Madrid în 2016, ajungând împreună la un total de 16 trofee adunate în patru ani.

Au trecut împreună prin multe, de la entuziasmul începuturilor la gloria doar visată, accidentări lungi, crize de formă și lipsa unor rezultate la nivelul celor pe care și le doreau, însă au rămas împreună, bazându-se și pe relația de prietenie care-i leagă, pe faptul că discută mult, iar acum, la New York, au fost răsplătiți din nou.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat marți seară în semifinalele US Open, după ce i-au învins pe campionii en titre Jamie Murray/Bruno Soares cu 6-1, 6-2.

"Sunt un dublu viclean, greu de învins, dar noi am stat bine în teren și am fost agresivi. A fost un meci mare pentru noi și ne bucurăm că toată munca depusă ne-a fost răsplătită", a spus românul pentru site-ul oficial al competiției. Pentru Horia calificarea în semifinale este o premieră, în timp ce Juls a mai disputat una în 2012.

"Se potrivesc foarte bine"

În penultimul act, ei îi vor întâlni pe favoriții principali Henri Kontinen și John Peers. Cele două perechi se cunosc foarte bine, întâlnindu-se de trei ori. Horia și Juls au câștigat o singură întâlnire, anul acesta la Dubai și au fost învinși anul trecut la Monte Carlo și în 2017 la Montreal.

"Sunt o echipă constantă în ultimii ani. Juls este cu flerul și cu finețea, în timp ce de la Horia te aștepți să joace mereu în forță și precis. Se potrivesc foarte bine", a spus John Peers.

Australianul și finlandezul au câștigat anul acesta trofeul de la Australian Open. "Horia și Juls au avut un an greu, dar iată, acum, că rezultatele au început să apară din nou, lucru care arată că e bine să rămâi împreună, să nu abandonezi la primele înfrângeri și să crezi în tine", a spus și Kontinen.

Horia este în semifinale și la dublu mixt, unde alături de CoCo Vandeweghe a trecut marți noaptea de perechea Timea Babos/ Bruno Soares cu 4-6, 6-1, 10-8, iar mai departe se vor duela cu Martina Hingis/Jamie Murray, pereche care este cap de serie 1.

Românul a mai fost în semifinale atât la dublu, cât și la dublu mixt în 2012 la Australian Open și în 2015 la Roland Garros. Finala de dublu mixt este vineri, iar cea de la dublu sâmbătă. 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  07 Septembrie 2017, 16:17

Mai stati ca nu se stie....sa nu faceti cu Tecau exact ce faceti si cu Halep: ati scos nr.1 mondial si ajunge pe locul 3 WTA in final !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează