SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Dueluri spectaculoase în Grupa Albă de la Turneul Campioanelor » Kuznețova și Pliskova se impun după două meciuri incredibile

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2016 20:27

Svetlana Kuznețova a câștigat primul duel din Grupa Albă de la Turneul Campioanelor, înivngând-o pe câștigătoarea titlului de anul trecut, poloneza Agnieska Radwanska.

Rusoaica s-a impus după un meci electrizant, scor 7-5, 1-6, 7-5, după două ore și cincizeci de minute de tenis spectacol, timp în care a reușit 34 lovituri direct câștigătoare.

Kuznețova s-a calificat inextremis la Turneul Campioanelor, prezența sa la Singapore fiind sub semnul întrebării până săptămâna trecută.

Ea a obținut biletele pentru Singapore duminica trecută, după ce a învins-o pe australianca Gavrilova în finala de la Moscova.

În celălalt meci al grupei, Karolina Pliskova a învins-o pe deținătoarea titlului de la Roland Garros, Garbine Muguruza, scor 6-2, 6-7, 7-5.

Finalista de la US Open a făcut un prim set excelent, câștigând de două ori pe serviciul Muguruzei și arătând un tenis alert și agresiv.

Cehoaica a câștigat 81% din punctele jucate cu primul serviciu, Muguruza nereușind să obțină nici măcar o minge de break.

Pliskova a continuat prestația solidă și în setul doi, distanțându-se rapid la 3-1, dar jucătoarea din Spania a avut o tresărire de orgoliu și a dus scorul la 5-3 în favoarea sa.

Muguruza nu a ținut însă ritmul, iar jucătoarea cehă a egalat la 5.

În cele din urmă, Muguruza a obținut setul doi, după ce a câștigat un tie-break foarte echilibrat cu scorul de 7-5.

Decisivul s-a desfășurat pe cu totul altee coordonate decât primele două seturi.

Muguruza a fost mult mai prezentă, a lovit mult mai lung și nu a mai lăsat-o pe Pliskova să dicteze jocul, ducând scorul la 5-2.

Totuși, pe fondul unei căderi inexplicabile a spanioloaicei, Pliskova a reușit câteva game-uri incredibile, trecând în avantaj, 6-5, timp în care a salvat și o minge de meci pe serviciul lui Muguruza.

Muguruza a pierdut și cel de-al cincilea game consecutiv, iar Pliskova a câștigat decisivul cu 7-5.

Pliskova o va întâlni pe Kuznețova în următoarea partidă din Grupa Albă.

Celălalt meci se va juca între pierzătoarele celor două meciuri, Radwanska - Muguruza.

(Remus Dinu)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
merace
merace  •  24 Octombrie 2016, 22:17

Radwanska e o luptatoare. Anul trecut a pierdut primele 2 meciuri in grupa la Singapore, dar fiindca a castigat in 2 seturi cu Halep, a mers in semifinale... Daca Halep ii lua macar un set, mergea Halep in semifinale. Kuznetsova vine dupa meciuri multe recent, poate fi obosita dar si pe val, asa ca e greu de zis cat va continua. Dar la 31 de ani pare la un nou varf al carierei (a fost no.2 mondial acum ceva ani), si are multa experienta. Grupa asta cred ca ramane deschisa...

merace
merace  •  24 Octombrie 2016, 22:13

Simona Halep e singura care a castigat meciul de debut la Singapore in 2 seturi... Se poate spera ca oboseala adunata de celelalte jucatoare in meciurile lor de 3 seturi va fi in favoarea ei in final... Dar cel mai frumos ar fi sa castige pe joc mai bun, indiferent de oboseala. HAI SIMONA!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează