SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

După Stan Wawrinka și Magnus Norman, o altă ruptură importantă s-a produs la vârful tenisului » Cei doi se aflau la a doua colaborare

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat sambata, 18 noiembrie 2017 18:42

Tenismanul britanic Andy Murray (nr. 16 ATP) nu va mai colabora cu antrenorul ceh Ivan Lendl.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat postat pe site-ul oficial al lui Murray. În comunicat se mai precizează că despărțirea dintre cei doi s-a produs de "comun acord".

"Îi sunt recunoscător lui Ivan pentru ajutorul și îndrumarea oferite în acești ani. Am avut succes mare și am învățat multe formând o echipă. Acum mă concentrez asupra pregătirii pentru Australia cu echipa pe care o am, pentru a reveni în circuit", a declarat Murray, 30 de ani, care a coborât din top 10 din cauza unei accidentări suferite la șold.

La rândul sau, Lendl, care a fost și el lider mondial timp de 270 de săptămâni în anii 80', i-a urat succes britanicului în viitor.

"Îi urez lui Andy toate cele bune. Am avut o perioadă foarte bună și ne-am distrat foarte mult", a declarat tehnicianul ceh în vârstă de 57 de ani.

Murray și Lendl au început această colaborare în vara anului 2016. Cei doi au mai lucrat împreună și în perioada 2012-2014. Este a două despărțire importantă în tenis în ultima lună, după Stan Wawrinka și Magnus Norman.

4 trofee majore a a dus colaborarea dintre Murray și Lendl (Wimbledon 2013, US Open 2012, Jocurile Olimpice de la Londra 2012 și Wimbledon 2016)

Surse: bbc.comlematin.chspiegel.de

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează