SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Echipa de Cupa Fed a României își află adversara din Grupa II Mondială » Ce problemă au "tricolorele"

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2017 15:48

Federația Internațională de Tenis a anunțat capii de serie pentru tragerea la sorți a ediției 2018 a Fed Cup, printre care se află și România. "Tricolorele"sunt în Grupa Mondială II, al doilea eșalon al competiției și va fi cap de serie la tragerea la sorți care va avea loc miercuri, de la ora 17:00, la Londra.

Alături de echipa tricoloră în urna favoritelor vor mai fi Rusia, Italia și Ucraina. Româncele se pot duela cu Australia, Canada, Slovacia sau Spania. În istoria recentă, jucătoarele din România au întâlnit Spania și Canada pe care le-au învins, astfel că dacă se vor confrunta cu Spania o vor face în deplasare, iar dacă adversarul va fi Canada, confruntarea se va juca pe teren propriu. În cazul Slovaciei și Australiei gazda va fi trasă la sorți.

O victorie în confruntarea care va avea loc în februarie trimite echipa de Cupa Fed a României în barajul pentru Grupa Mondială. 

Deocamdată, România nu are un căpitan nejucător, Ilie Năstase fiind suspendat, după remarcile la adresa copilului Serenei Williams și după comportamentului său din cadrul întâlnirii de Cupa Fed cu Marea Britanie, de la Constanța, din luna aprilie, care a contat pentru menținerea în Grupa Mondială II. Fostul lider mondial a contestat la TAS suspendarea care durează până la finalul lui 2020. 

CUPA FED 2018

Grupa Mondială

Capi de serie: Belarus, SUA, Cehia, Franța
Belgia, Germania, Olanda. Elveția

Grupa Mondială II

Capi de serie: Rusia, Italia. Ucraina, ROMÂNIA
Australia, Canada, Slovacia, Spania

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
chimistul_99
chimistul_99  •  20 Septembrie 2017, 09:49

Nu mai inteleg nimic.... toata lumea e cap de serie ??? In grupa mondiala, 8 echipe cap de serie ? Care sunt celelalte participante? La fel si in mondiala 2...vai de mama ei de presa sportiva !

tihi
tihi  •  19 Septembrie 2017, 17:06

Cred ca nu este o pierdere lipsa lui Nastase din echipa Romaniei.Nu ne mai lispeste inca un comportament suburban,nesportiv,fiindca a doua oare va pierde echipa si nu Nastase ! Virgina Ruzici ar fi cea mai indicata nume ca capitan nejucator !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close