SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Elena Căpraru, sportiva dopată despre care a scris astăzi Gazeta, a rupt tăcerea: "Toate au nevoie de suplimente ca ale Șarapovei"

foto: Libertatea
foto: Libertatea

Articol de GSP - Publicat joi, 10 martie 2016 16:23

Elena Mădălina Căpraru, jucătoarea de tenis suspendată pentru dopaj despre care Gazeta a scris astăzi în exclusivitate, a vorbit pentru Libertatea.

Căpraru a fost însă depistată pozitiv după un concurs de culturism, sport pe care îl practica în paralel cu tenisul.

La Campionatul Naţional de seniori, organizat la Cluj, unde a încheiat pe locul al treilea la categoria "Bikini Fitness 172 cm", ea a fost testată la cererea FR Culturism, apoi a admis că e vinovată şi că a primit pastila cu substanţa incriminată de la antrenorul de tenis de la clubul la care era legitimată, Dacia Galaţi.

Care, la rândul său, a recunoscut că aşa a fost. Căpraru nu a mai solicitat proba B, a primit o suspendare de 2 ani, redusă însă la unul şi ispăşită între timp. Antrenorul ei, Laurenţiu Basarab nu va mai putea antrena niciodată după ce a administrat steroizi sportivei sale minore.

"Am fost dopată de antrenor cu Danabol fără să știu ce am luat. Am fost la Campionatele Naționale de culturism, iar acolo m-au selecționat pentru un test. Habar n-am avut ce am luat. Nu a vrut să spună ce mi-a dat. Dacă aș fi fost dopată de la culturism, aș fi fost dopată cu ceva care să mă ajute. Dar Danabol nu era ceva care să mă ajute la culturism. Putea să mă omoare!

Antrenorul îmi dădea medicamentul, înaintea unor turnee ITF de prin Galați. Îmi spunea că așa îmi trec emoțiile.

Laurențiu avea o cutie întreagă cu pastile, pe care o ținea la unchiul lui în birou! Deci, și unchiul lui știa despre aceste practici. Au mai fost dopați și alți sportivi, dar nu au fost prinși. Toate sportivele de acest nivel au nevoie de suplimente. S-a auzit deja despre anumite tratamente de refacere ale jucătorilor mari. Acum a fost prinsă Șarapova…" - Elena Mădălina Căpraru

Articolul de pe Libertatea poate fi citit aici.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
vladutz13
vladutz13  •  10 Martie 2016, 18:33

Ce sa spuna o dopata?? Ca toti iau.... exact asa spun toti: ca toata lumea se dopeaza, insa nu este adevarat!! Avea totusi 16 ani, la varsta aia esti responsabil, iei pastile fara sa stii ce sunt?? Inseamna ca nu te duce capul la nimic sau pur si simplu minte...

bravia1
bravia1  •  10 Martie 2016, 17:08

..si cand antrenorul tau iti dadea pastilutele tu nu stiai nimic... faceai gurita mare ca o fata cumintica. Tu nu stii nimic....doar luai pastilutele... AI CREIER?

master_boy1981
master_boy1981  •  10 Martie 2016, 16:54

Pe bune ??? Danabol este un steroid ce actioneaza puternic atat din punct de vedere anabolic, cat si din punct de vedere androgenic. Doza zilnica de danabol recomandata care are un efect pozitiv fara prea multe efecte secundare este de 15-40mg. Acest steroid se dozeaza in functie de individ, iar cei care sunt incepatori nu isi vor administra mai mult de 15-20mg zilnic. Acest steroid se combina foarte bine cu alti steroizi, precum Deca-Durabolin . Prin combinarea acestor doi steroizi se asteapta castiguri mari de masa musculara si forta fizica, fara ca efectele secundare sa fie pronuntate ca si in cazul in care s-ar folosi doar danabol singur. Acest steroid se foloseste in cicluri de 8 luni.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează