SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Elogii pentru Halep din partea FRT, după calificarea în finala de la Roland Garros: "Constanță, dârzenie, ambiție"

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de GSP - Publicat joi, 08 iunie 2017 22:01

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a comentat victoria magnifică reușită de Simona Halep în fața Karolinei Pliskova, scor 6-4, 3-6, 6-3, succes ce i-a asigurat româncei calificarea în cea de-a doua finală a carierei la Roland Garros, care se va disputa sâmbătă, în jurul orei 16:00. 

"A fost un meci echilibrat. Simona a jucat solid, a avut un joc bazat pe regularitate. Primul său serviciu a mers foarte bine. Simona ne-a obișnuit acest turneu cu constanță, dârzenie, ambiție. Niciodată nu a cedat, a crezut în forțele ei și important e că-și dorește enorm să câștige.

Ea a jucat bine peste tot în acest sezon de zgură. Îmi aduc aminte că la Madrid m-a invitat să vin să văd finala. Nu am venit, i-am spus că voi veni în schimb să văd finala de la Paris. Ea realiza că există o schimbare în agresivitatea ei și în atitudinea sa, a făcut progrese evidente în ceea ce privește mentalul.

Evident că este și rolul antrenorului. Fără un antrenor bun, e greu să ai rezultate pozitive. Alături de el, cred că cei doi pot avea o colaborare de bun augur", a spus acesta. 

Cosac a prefațat și duelul pe care Halep îl va disputa în fața Jelenei Ostapenko, în finala de sâmbătă. 

"Sunt ferm convins că va da tot ceea ce are mai bun pt o victorie în finală. Nu am urmărit-o foarte mult pe Ostapenko. Are un avantaj, cel al tinereții, mentalitatea acelui tânăr care joacă și nu are nimic de pierdut. E o jucătoare completă, care are niște lovituri foarte bune.

Ostapenko va fi la fel de periculoasă ca precedentele adversare ale Simonei. Totuși, la cât de motivată este, Simona pornește cu prima șansă",  a declarat George Cosac, la TV Digi Sport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10204072431627928
Mircea Serban  •  09 Iunie 2017, 09:22

Scriam -la 0 - 1 la seturi si 1 - 5, in meciul cu Svitolina, ca Simona nu este capabila sa realizeze mental, ca poate fi cea mai buna din lume ceea ce, ucraineanca arata adica, faptul ca mental e peste Simona! Ei bine, cred ca in acel meci -de parca ar fi auzit cele scrise de mine, s-a produs acel declic pe care toata suflarea romaneasca -si probabil si Darren CAHILL, o astepta din partea Simonei: al maturizarii si controlului mental! Cupolul HALEP - CAHILL aidoma lui WILLIAMS - MURATOGLU va domina -incepand de luni, o vreme, sper indelungata, tenisul feminin mondial!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează