SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO De necrezut! Emma Răducanu e în finală la US Open, după o nouă victorie fulminantă! Adversara din ultimul act

Emma Răducanu e în finală la New York / Sursă foto: Twitter US Open
Emma Răducanu e în finală la New York / Sursă foto: Twitter US Open

Articol de - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 07:23 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 11:03

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) s-a calificat în finală la US Open, după ce a învins-o în minimum de seturi și pe Maria Sakkari (26 de ani, 18 WTA), scor 6-1, 6-4. 

Parcursul senzațional al jucătoarei cu origini românești a continuat și în semifinala cu Maria Sakkari. Deși inferioară la capitolul forță, Emma Răducanu a anihilat avantajul cu care grecoaica pleca înainte de meci, reușind să mai obțină o victorie autoritară. 

Revoluția adolescentelor începuse mai devreme, după triumful electrizant reușit de Leylah Fernández cu Aryna Sabalenka. Emma Răducanu a completat o finală total neașteptată câteva ore mai târziu, când a învins-o într-o manieră convingătoare pe Sakkari. 

Emma Răducanu și 10 lucruri inedite: marile pasiuni din afara terenului, bornele de la US Open + cum vorbește românește
US OPEN
Emma Răducanu și 10 lucruri inedite: marile pasiuni din afara terenului, bornele de la US Open + cum vorbește românește

Emma a început ca din tun. În doar câteva minute, scorul era 5-0 în favoarea britanicei, spre uluiala miilor de spectatori de pe “Artur Ashe”. Sakkari a evitat “covrigul”, a luat un game de onoare, primul set fiind câștigat însă imediat de Emma Răducanu, la 1. 

Emma Răducanu e în finală la US Open, după o nouă victorie fulminantă!

Break-ul a venit rapid pentru britanică și în manșa secundă. Miza n-a copleșit-o pe Emma Răducanu, care și-a ținut emoțiile în frâu și a închis setul secund la 4, fără să clipească

Restul e doar emoție. Venită din calificări, Emma Răducanu e în finală la US Open fără să piardă set. Limita e doar cerul.

„E pe un val nebun de tinerețe și încredere” » Alexandra Dulgheru, impresionată de Emma Răducanu pentru parcursul de la US Open
US OPEN
„E pe un val nebun de tinerețe și încredere” » Alexandra Dulgheru, impresionată de Emma Răducanu pentru parcursul de la US Open

Emma Răducanu, prima finalistă britanică de la Virginia Wade

După 53 de ani, Marea Britanie are din nou o reprezentantă într-o finală de Mare Șlem. Emma Răducanu îi calcă pe urme Virginiei Wade, fostă câștigătoare la Australan Open, Wimbledon și US Open. În semifinala cu Sakkari, Emma Răducanu a fost încurajată din tribune chiar de către Virginia Wade.

Statistică uluitoare: Emma Răducanu - Leylah Fernandez va fi prima finală din Era Open care pune față în față două jucătoare care n-au fost printre capii de serie la începutul turneului.

Emma Răducanu, salt uriaș în clasament după US Open

Pentru jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică urmează un salt impresionant în clasamentul WTA. 

Răducanu se afla la startul turneului pe locul 150, iar acum va urca mai bine de 100 de locuri. În prezent, după accederea în semifinală, Emma se află în clasamentul live pe locul 32 WTA, cu 1.871 de puncte. Un eventual triumf la US Open ar duce-o pe Emma Răducanu pe 23 WTA.

Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu în Vogue
+42 FOTO

Citește și alte știri despre Emma Răducanu:

EXCLUSIV „E pe un val nebun de tinerețe și încredere” » Alexandra Dulgheru, impresionată de Emma Răducanu pentru parcursul de la US Open

VIDEO Emma Răducanu și 10 lucruri inedite: marile pasiuni din afara terenului, bornele de la US Open + cum vorbește românește

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  10 Septembrie 2021, 13:32

Nene!E ALTCEVA!Nu prea m-am uitat la Fernandez(si aia este 100% filipineza ca mama ei-asa cum e Raducanu chinezoaica),dar Emma Raducanu te face sa te uiti-la ea si la tenisul ei- cu mare placere!Ma cam saturasem de fetele alea germanico-slave-care de care mai solida si mai decolorata-cu tenisul lor bazat pe fortza!Restul sunt vorbe!

popicoo
popicoo  •  10 Septembrie 2021, 13:22
Postat de valyomanyd pe 10 Septembrie 2021, 12:55

Prostovane, Simona, desi a pierdut cu Svitolona, a avut 22 winnere, fata de 15 ale invingatoarei...Despre ce stanga -dreapta zici ?

Despre stanga-dreapta a la halep si altele ca ea! Ce-i asa de greu de inteles!? Omul a scris despre un cvasitenis, tu ai impresia ca a scris despre polo! ...stovane!

valyomanyd
valyomanyd  •  10 Septembrie 2021, 12:55
Postat de c23665 pe 10 Septembrie 2021, 09:15

Sa fie asta sfarsitul tenisului de tip Halep & Co, cu alergari stanga-dreapta, cu trimiterea mingii peste fileu in speranta sa greseasca cealalta, cu ragete?!? Doamne, ajuta!!

Prostovane, Simona, desi a pierdut cu Svitolona, a avut 22 winnere, fata de 15 ale invingatoarei...Despre ce stanga -dreapta zici ?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează