SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

EXCLUSIV GSP Față în față cu Darren Cahill: 3 răspunsuri despre ce are de modelat la Simona Halep, inovație în tenis și pariul fabulos pe care l-a pierdut cu Agassi

Articol de GSP - Publicat luni, 07 decembrie 2015 11:11

I-a antrenat pe Hewitt şi Agassi, jucătorii faimoşi cu 11 Grand Slamuri în total, iar acum încearcă să o conducă pe Simona Halep spre un trofeu de prestigiu. Prezent în România, australianul Darren Cahill a acceptat un dialog EXCLUSIV cu Gazeta Sporturilor.

Într-un interviu de 3 pagini publicat EXCLUSIV în ediția tipărită de astăzi, australianul în vîrstă de 50 de ani a explicat de ce crede că românca trebuie să-şi îmbunătăţească jocul mediu pentru a se folosi de cea mai bună variantă atunci cînd contează, în momentele importante și despre modul în care își motivează sportivii.

Iată doar 3 răspunsuri ale australianului:

  •  Care ar fi primul lucru de corectat sau de modelat la ea?
    Simona e un pic prea perfecționistă astfel că și atunci cînd se impune ușor se poate frustra dacă lucrurile nu i-au ieșit perfect. Perfecțiunea nu e posibilă. Trebuie să muncească și mai mult pentru a-și îmbunătăți jocul mediu și a-l face îndeajuns de bun pentru a le învinge pe majoritatea jucătoarelor și să poată apela la jocul ei de plus A cînd are cu adevărat nevoie, nu în fiecare moment al unui meci.
  • - Colegul tău de antrenorat şi de comentariu Brad Gilbert a avut de-a lungul timpului cîteva pariuri interesante cu jucătorii cu care a lucrat pentru a-i stimula să atingă anumite obiective. Eşti genul acesta de tehnician, care pune provocare, dar şi puţin amuzament în procesul de antrenament?
    - Daaa, sînt cunoscut pentru faptul că pun un pic de stimulent adiţional în spatele unui rezultat bun. Cred că e ceva normal în ziua de azi. Se presupune că totul trebuie să conţină şi puţină distracţie, ceva de care echipa să poată rîde. Cînd am început să lucrez cu Andre Agassi, el avea 32 de ani şi un reporter m-a întrebat dacă mai e capabil să cucerească un titlu de Mare Şlem şi, dacă da, în ce fel vom sărbători? I-am răspuns că îl cred capabil şi că, dacă se va întîmpla, probabil mă voi rade pe cap în semn de respect faţă de el. Din nefericire pentru mine, a văzut interviul şi i-a plăcut la nebunie ideea.  Cîteva luni mai tîrziu, m-a trezit stînd pe un scaun în timp ce Andre trecerea o maşină electrică de tuns peste capul meu, zîmbind mult mai larg decît o făcuse cu o zi înainte, după ce cîştigase finala de la Australian Open. Nu sînt sigur că, de atunci, părul meu a mai crescut la loc corect! Încă nu am făcut un asemenea pariu cu Simo, dar vom vedea!
  • Care este cel mai înţelept sfat pe care îl poţi oferi – sau l-ai oferit deja – unui jucător şi la ce nivel l-a ajutat cel mai mult să crească, tehnic, mental sau altul?
    Stabileşte un plan şi ţine-te de el. Tenisul e un sport complicat, aşa că alege în fiecare zi unul sau două lucruri la care simţi nevoia să lucrezi, apoi concentrează-ţi eforturile în acele zone în sesiunile specifice de antrenament. Să ieşi de pe teren în fiecare zi cu senzaţii mai bune legate de o anumită parte a jocului tău. Să simţi îmbunătăţirea în zonele respective. Şi să nu renunţi niciodată. Nu contează dacă e o alergare de antrenament, o sesiune de pregătire sau un meci competitiv, e crucial să fii sincer cu visurile tale. Momentul în care ignori acel buton de alarmă şi ratezi o alergare programată dimineaţa devreme e momentul în care faci un mare pas înapoi. E momentul în care devii mediocru. Să găseşti scurtături va fi pentru tine ceva normal, va fi o parte din viaţa ta zilnică. Niciodată să nu spui "nu" visurilor tale.

Interviul integral poate fi citit în ziarul de astăzi, acolo unde Cahill abordează zeci de subiecte interesante. Cum articolul nu va fi publicat pe net, cititorii online pot accesa ziarul doar pe platforma Gazeta Digitală, acolo unde ediția tipărită este uploadată zilnic!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
sltworf
sltworf  •  08 Decembrie 2015, 13:11

Simona nu vrea sa priceapa ca are nevoie de un psiholog; probabil confunda cu un psihiatru. Dar, oricum e cea mai buna si precis va cistiga curind un Grand Slem. Haide Simona ! Daca vrei cu adevarat, poti ! Adversarelor tale le este frica de tine.

201.
201.  •  07 Decembrie 2015, 16:39
Postat de ovidiu_3003 pe 07 Decembrie 2015, 16:05

e clar ...mascariciul acesta o s o scoata din primele 10 ...

Trenul de persoane 3003 din directia Praz soseste in statie la linia 0 barat.Stai linistit ca acest Cahill nu e Cirtu sau Sandoi.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  07 Decembrie 2015, 16:05

e clar ...mascariciul acesta o s o scoata din primele 10 ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează