SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU GSP

EXCLUSIV GSP Interviu EVENIMENT cu un artist al tenisului mondial: "Federer învață în două ore. Nadal, în două zile" + Cine va revoluționa sportul și va fi următorul număr 1 ATP!

Novak Djokovici l-a desființat pe Rafael Nadal în finala de la Doha, foto: reuters
Novak Djokovici l-a desființat pe Rafael Nadal în finala de la Doha, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 12 ianuarie 2016 08:38

Alberto Castellani, 67 de ani, antrenorul italian care crede că sportul nu poate exista fără artă.

Iubitor de operă, balet, filozofie. L-a antrenat pe Adrian Voinea, dar şi pe Karlovici, Tipsarevici şi Rosset. Spune că nu predă doar forehand şi backhand, ci le dă jucătorilor educaţie. Şi ştie cine va fi numărul unu ATP al următoarei generaţii. Un interviu eveniment, pe două pagini, în Gazeta de astăzi, care poate fi citit cumpărînd ziarul sau downloadîndu-l de pe platforma Gazeta Digitală.

Cîteva subiecte interesante abordate:

  • despre Rafa Nadal și Roger Federer: "Rafa, ca să joace bine, trebuie să fie puternic din punctul de vedere fizic. Dacă Federer are nevoie de două ore să înveţe ceva, Rafa are, poate, nevoie de două zile. E alt tenis. Dar mie îmi place pentru că şi-a construit tenisul pe multă muncă. Pentru ceilalţi totul e uşor. Pentru el nimic nu e uşor. Cînd nu eşti perfect fizic, tenisul tău merge în jos";
  • despre Novak Djokovici: "a fost la mine la academie cînd era foarte tînăr. L-am văzut şi după zece minute am spus că va fi numărul unu mondial. Făcea totul foarte uşor. Bătea mingea cu Iulian Vespan, care era un jucător bun, iar celălalt avea 12 ani. I-am spus lui Iulian să joace mai tare, dar el bam-bam! Era la acelaşi nivel cu Iulian. Mă rog, nu acelaşi, dar aproape";
  • noul număr 1 mondial, viziunea Toni Nadal: "Şi vă mai spun acum un nume, puteţi să-l notaţi, cineva care va fi numărul unu. Toată lumea vorbeşte despre Alexander Zverev, care e incredibil. Şi Toni Nadal mi-a spus că va ajunge lider mondial. Dar e un alt jucător, un rus...";
  • ... dar el va fi cîștigătorul: "Andrei Rublev. Pentru mine, el va fi numărul unu, are mai multe şanse decît Zverev. Ştii de ce? Eu văd la el coordonare. Rublev atinge mingea aşa (arată un forehand) şi se duce paaaf, ca o rachetă. Dar amîndoi vor fi în Top 10, cu siguranţă".

Nu rata ziarul pentru a afla ce crede Castellani despre Simona Halep și care este cealaltă jucătoare din România care l-a impresionat de-a lungul timpului!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
andrei.33
andrei.33  •  12 Ianuarie 2016, 20:39

Hai ca am aflat si cine e Nostradamus al tenisului. Alti expirati care declara in exclusivitate pt gsp mai aveti?

ottobraun
ottobraun  •  12 Ianuarie 2016, 12:12

renuntasem sa ma mai uit la tenis pana a aparut sarbu asta , incercam sa ma resetez si inainte dar era plicticos adormeam la un meci a lui federer se juca turca in varfu picioarelor pe acelasi ritm!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Ianuarie 2016, 11:09

...se pricepe si asta ca nuca in perete ...Kyrgios este cel mai bun ...cu mult peste rusi ...iar primul dintre rusi o sa fie Khachanov...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează