SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

EXCLUSIV Interviu cu Ana Bogdan după ce a intrat în premieră pe tabloul principal de la Roland Garros + Care e obiectivul jucătoarei

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 mai 2017 20:35

Ana Bogdan a reușit trei victorii remarcabile la Roland Garros, ultima în fața franțuzoaicei Virginia Razzano, fost loc 16 mondial, și a intrat în premieră pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, urmând ca sâmbătă seară să își afle adversara.

Jucătoarea în vârstă de 24 de ani este optimistă înaintea confruntării care i-ar asigura intrarea în premieră și în Top 100 WTA și vorbește relaxată despre pasiunea pentru tenis.

106 este locul ocupat în prezent în topul WTA de Ana Bogdan, dar o victorie în primul tur ar însemna clasarea în Top 100 imediat după Roland Garros

- Cum te simți înaintea primului meci de pe tabloul principal de la Roland Garros?
- Sunt foarte motivată, cele trei victorii obținute în meciurile de calificare mi-au dat încredere și sper să continui la fel de bine, în forță, și pe tabloul principal.

- Ai vreun target pentru acest turneu?
- Vreau să câștig cât mai multe meciuri și să mă bucur de atmosfera superbă și terenurile impecabile de la Roland Garros. În această perioadă, la Paris, se respiră tenis.

- Dar pentru restul sezonului? Ai vreun obiectiv legat de clasamentul WTA?
- Desigur, intrarea în top 100 este următorul pas, dar obiectivul principal este o poziție cât mai sus în clasamentul mondial, generată de un joc frumos, curat și variat. Dacă voi fi bine pregătitiă fizică și voi fi ferită de accidentări, sunt convinsă că rezultatele vor veni.

- Este zgura suprafata ta preferata?
- Îmi place tenisul, probabil l-aș juca și pe apa. Suprafețele diferă mult, stilul de joc diferă mult de la una la cealaltă. Zgura este pentru jucătoare mai tehnice, suprafețele tari le favorizează pe cele puternice...mie îmi plac însă toate.

- Avem destul de multe jucatoare pe tabloul principal, este tenisul feminin intr un moment maxim?
- Este cert că tenisul românesc are valoare. Cred că suntem a treia națiune în lume, poate a patra ca valoare a sportivelor în clasamentul mondial. Iar bazele de pregătire și investiția în tenis din țările care ne depășesc în clasament nici nu se compară.

- Multa lume o vede pe Halep castigatoare, ce spui despre Simona?
- O urmărim cu atenție pe Simona în evoluția ei, ne este și dragă și o și apreciem. Știu cât muncește și cât de greu este să te menții acolo sus...o urmăresc în meciurile grele(ultimul chiar finala de la Roma) și îmi țin răsuflarea în multe momente. Simona este un mare plus atât pentru tenisul românesc cât și pentru noi, celelalte, care accedem către locul 1.

18718131 1562700343773997 938237186 n

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
1297263620342321
Pintilie Marian  •  27 Mai 2017, 12:09

asta era obiectivul ei sa joace in primul tur si sa ia 35000 de mii de euro!!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  27 Mai 2017, 08:19

Are sanse sa treaca de Jabeur. Chiar destul de mari. In turul 2 va fi ceva mai greu. Celalalt reprezentant al nostru castigator in calificari, Copil, a avut insa ghinion. E drept ca a scapat de Wawrinka (cel mai greu adversar posibil pentru cei 16 veniti din calificari), dar a dat de un sportiv aflat in mare forma pe zgura, Ramos-Vinolas, finalist la Monte Carlo, unde l-a invins inclusiv pe Murray. Avantajul e ca Marius n-are nimic de pierdut.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  27 Mai 2017, 07:48

...interviu luat de un diletant ...cu intrebari sablon puse intr un limbaj de lemn ...se vede ca reporterul este habarnist in tgenis ...trebuie sa invete mult din interviurile luate de Lumiunita Paul si Roxana Fleseru...daca n a jucat tewnis in viata lui macar sa invete de la cei care l au practicat ...urmatorul interviu despre tenis al lui Nedelea sper sa l citesc peste cincvi ani ...sa vad daca a invatat ceva ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează