SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

EXCLUSIV Interviu cu Ana Bogdan după supervictoria cu Mladenovic! Cum explică succesul + detalii despre meciul infernal la 38 de grade din turul 2

Getty / Guliver Images
Getty / Guliver Images

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2018 10:11

Ana Bogdan, locul 104 WTA, a trecut de franțuzoaica Kristina Mladenovic, locul 11 WTA, scor 6-3, 6-2 și s-a calificat în premieră în turul 2 de la Australian Open.

Românca a cedat doar 5 game-uri. Pentru Ana Bogdan este al 3-lea succes important al carierei. Le-a mai învins pe Elena Vesnina (fost număr 13 WTA, acum pe 19) și Anastasija Sevastova (număr 15 WTA).

În turul doi, unde s-a calificat în premieră, Ana Bogdan o va întâlni pe Yulia Putintseva, jucătoare din Kazahstan care e pe locul 54.

- Felicitări, Ana! Cum a fost? A părut mai ușor decât te-ai fi așteptat.
- Nu știu cum s-a văzut din tribune sau de la TV, dar ușor n-a fost deloc. Mladenovici e totuși o jucătoare este acum a 11-a a lumii, a fost chiar și pe 10. Am mai jucat de două ori cu ea, de fiecare dată meciurile au fost echilibrate, iar rezultatele împărțite. Am intrat pe teren foarte încrezătoare și am fost stăpână pe situație încă din primul moment. Am ținut cu dinții de fiecare minge, mai ales la avantaje. Asta cred că a făcut diferența. În plus, am aplicat și o tactică foarte bună, am jucat mai mult pe rever, acolo unde Kristina a avut probleme în ultima perioadă. Nu i-am lăsat timp să-și revină.

- Kristina n-a mai câștigat din august. Ce crezi că se întâmplă cu ea?
- Cred că doar ea și staff-ul ei știu. Poate e o problemă de trac și nu reușește să își revină emoțional. Rămâne o jucătoare puternică. Să nu uităm că deși de câteva luni nu este în forma pe care și-ar fi dorit-o, în prima parte a anului trecut a jucat 4 finale importante, la Sankt Petersburg, Mexico City, Stuttgart și Madrid. Mladenovici e o jucătoare mare, nu degeaba a fost în top 10. 

- Urmează un meci cu Putintseva, care tocmai a scos-o pe Watson. O cunoști? Știi la ce să te aștepți?
- Nu am mai întâlnit-o până acum. Am urmărit-o în câteva meciuri și am observat că stă bine din punct de vedere fizic. E puternică și se mișcă bine, mai ales când e vorba să iasă din defensivă. Am această zi liberă și împreună cu echipa mea voi pune la punct tactica pentur acest meci. Cred că decisive vor fi răbdarea și condiția fizică. Sunt încrezătoare în șansele mele, chiar dacă meciul va fi foarte dificil. La acest nivel nu mai există meciuri ușoare.

- Patru din șase jucătoare din România calificate în turul 2. Mult? Puțin?
- Asta arată că nivelul tenisului din România este ridicat. Liderul WTA este din România. Simona este un adevărat ambasador al țării noastre, așa cum sunt toate celelalte fete. Chiar dacă au Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au pierdut, azi noapte și Irina Begu, dar asta nu șterge cu nimic rezultatele de până acum. Rămân trei jucătoare foarte valoroase. Să nu uităm că Mihaela traversează un moment fantastic, este într-o ascensiune fabuloasă. Ea a venit direct de la Hobart și a jucat cu Wozniacki, locul 2 mondial. Nu e ușor! Ar fi frumos ca fiecare dintre noi să se califice mai departe și, de ce nu, câștigătoarea turneului să fie chiar o româncă.

- Cum e cu temperatura? Joi, din ce am văzut, s-ar anunța 38 de grade. Cum te pregătești să poți rezista?
- E greu, într-adevăr, dar deja m-am obișnuit. Șocul a fost imediat ce am ajuns la Hobart. A venit de la 20 de grade, câte erau la Shenzhen, apoi am avut un meci la Hobart și căldura a fost infernală. Am deja 10 zile aici, chiar m-am antrenat după-amiază pentru a mă putea acomoda cât mai repede. E foarte importantă condiția fizică în aceste situații pentru că până la urmă și adversara joacă pe aceeași temperatură, nu doar eu. Cine se acomodează mai repede are un avantaj enorm.

- Ți se pare normal ca meciurile să se joace la 38 de grade?
- Va fi greu, dar nu avem ce face. Toate ne confruntăm cu aceeași problemă, nu e doar o problem a mea.

- Ai vreun obiectiv trasat pentru acest turneu?
- În primul rând vreau să practic un tenis cât mai frumos, să simt că am evoluat față de ultimul turneu. Nu m-am aruncat niciodată în planuri mari, prefer să iau totul pas cu pas. Acum mă bucur de victoria cu Mladenovici, iar joi vreau să o înving pe Putintseva.

98 este locul 
provizoriu pe care a urcat Ana Bogdan după victoria cu Mladenovic. Înaintea acestui turneu ocupa locul 104 

6 jucătoare 
în top 100 poate avea România la finalul turneului de la Australian Open 

Ana Bogdan s-a antrenat și astăzi din nou la ora estimată pentru jocul din turul 2  (ora 3:30 a României) special pentru a se obișnui cu temperatura și condițiile pe care le va avea de înfruntat.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close