SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

EXCLUSIV La un pas de finala BRD Bucharest Open » Ana Bogdan, explicații după înfrângerea cu Goerges și detalii despre programul pe care-l are

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2017 21:14

Ana Bogdan (24 de ani şi 108 WTA) a fost eliminată în semifinalele turneului BRD Bucharest Open de Julia Goerges (28 de ani şi 45 WTA), scor 6-3, 2-6, 4-6.

Sportiva originară din Sinaia a câștigat primul set, scor 6-3, l-a cedat pe al doilea, scor 2-6, iar în al treilea a luptat până în ultimul moment în fața nemțoaicei, care va juca până la urmă finala de pe zgura de la București împotriva Irinei Begu.

BRD Bucharest Open, ediția 2017, va rămâne însă pentru mult timp în amintirea Anei (24 de ani), care a bifat aici a doua semifinală WTA din carieră și prima victorie în fața unei jucătoare din Top 20, Anastasija Sevastova (17 WTA), fără drept de apel, scor 6-1, 6-3. Memorabil este și succesul din primul tur cu Sorana Cîrstea, scor 6-4, 6-2.

- Ana, cum a fost azi? Ai început foarte bine, dar în setul secund ai cedat inițiativa...
- Extrem de greu! Goerges este o jucătoare puternică, a pus o presiune fantastică, s-a văzut că are o experiență mult mai mare față de mine. Chiar dacă am luptat pentru fiecare punct, poate ar fi trebuit să forțez un pic închiderea punctelor și să risc. Însă tot ceea ce s-a întâmplat în această săptămână mi-a demonstrat că sunt pe drumul cel bun.

- Cum ai caracteriza, pe scurt, turneul?
- Tot ce am trăit în această săptămână a fost incredibil, e cel mai bun turneu pe care l-am făcut în acest an. Este o bucurie imensă să pot realiza această performanță la București. Publicul a fost minunat, le mulțumesc încă o dată tuturor celor care mi-au fost aproape în aceste zile. A fost o aventură minunată, nu voi niciodată acest turneu.

- Încă aveai acel bandaj pe picior. Nu ai reușit să scapi de accidentarea la genunchi?
- Încă am dureri, am avut și ieri, în meciul cu Sevastova, însă am avut și un pic de noroc fiindcă am terminat meciul. Acum a fost mai greu, m-am resimțit, mai ales în setul trei. Voi începe recuperarea pentru că urmează o nouă perioadă aglomerată și trebuie să fiu ok.

- Apropo de perioada aglomerată, ce urmează pentru tine? 
- Voi avea câteva zile de pauză pentru a începe recuperarea, apoi voi pregăti turneele de hard de peste Ocean. Îmi doresc mult să fie totul ok în America, să fac din nou o figură frumoasă. Probabil vom debuta cu Toronto.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
tanasevictor
tanasevictor  •  23 Iulie 2017, 09:03

A jucat cu mult curaj acest turneu Ana are mult de lucru pana sa ajunga in primele 60 -70 A fost invinsa de o jucatoare mult mai buna Succes Ana!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  23 Iulie 2017, 07:36

Ma gandesc ca ii va anunta si pe organizatorii turneului de la Nanchang de saptamana viitoare ca are pauza. Nu de alta dar acestia au pus-o pe tabloul principal, ar avea meci cu Saisai Zheng in primul tur. :-)

onduku
onduku  •  23 Iulie 2017, 00:25
Postat de romeverest pe 22 Iulie 2017, 22:50

Bai....sunteti nebuni ?? Ce a fost atat de memorabil in victoria impotriva Soranei Cirstea ?? Voi aveti propritatea cuvintelor pe care le folositi ??

Victoria impotriva Soranei a fost dublata de cea impotriva Sevastovei. Arata clar ca Bogdan poate sa fie cel putin o jucatoare de primele 65 in lume. 40 mai greu, am vazut-o pe Witthoeft si are un jo nu senzational, dar mai constant decat al Soranei. Begu ar putea sa fie lejer in primele 30 daca ar fi constanta. Begu e clar a doua romanca. Insa mai sunt multe care vin din spate, si mai tinere decat Bogdan. Ana trebuie sa munceasca mult.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează