SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Favoriți pierduți » Bernard Tomic și Ivo Karlovici au fost eliminați chiar în meciurile de debut de la BRD Trophy

Bernard Tomic a fost pentru prima oară în România, dar șederea lui nu a fost prea lungă // FOTO Raed Krishan
Bernard Tomic a fost pentru prima oară în România, dar șederea lui nu a fost prea lungă // FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2016 00:00

Soarele s-a întors și a fost generos ieri cu spectatorii și jucătorii de la BRD Năstase Țiriac Trophy. Din păcate, turneul i-a pierdut pe primii doi favoriți.

Ivo Karlovici, cap de serie 2, a fost cel care a deschis ziua pe noul Teren Central. Croatul, 29 ATP, a jucat contra francezului Lucas Pouille, 72 ATP. Karlovici nu a câștigat niciun meci în acest an, dar se luptă cu probleme la genunchiul stâng.

Francezul a știut să-i citească jocul și să se impună în două seturi, 6-3, 6-4. "Până la urmă a fost un meci bun, am încercat să fiu solid, să fac lucruri simple și mi-a mers, Am reușit să returnez foarte bine, un lucru care este esențial împotriva lui Ivo. Cred că pot servi mai bine, dar e doar începutul sezonului de zgură și simt că îmi pot îmbunătăți jocul", a spus francezul. Azi, el îl va întâlni în sferturi de finală pe Paolo Lorenzi, cap de serie 7.

Câteva ore mai târziu a intrat pe zgură și principalul favorit al acestei ediții, australianul Bernard Tomic. Al 21-lea jucător al lumii l-a întâlnit pe semifinalistul din 2014 de la București, Robin Haase.

Ca  și Karlovici, Tomic a avut probleme medicale în acest an. Lui i-a dat bătăi de cap încheietura mâini drepte. A rezultat un meci frumos, de trei seturi în care până la urmă s-a impus olandezul cu 7-6(4), 5-7, 6-3.

"A fost un meci greu. Dacă nu mă înșel pentru el a fost prima partidă pe zgură în acest an și e greu să te adaptezi condițiilor. Eu am mai jucat un meci aici și știam la ce să mă aștept", a spus Haase.

Olandezul îl va înfrunta azi în sferturi de finală pe Fernando Verdasco. Cel mai bine cotat jucător rămas în competiție este argentinianul Federico Delbonis, cap de serie trei.

Victorie solidă

Fernando Verdasco a traversat mult mai senin meciul din turul 2, de ieri, cu Radu Albot (Mda), 6-3, 6-1, față de maratonul din runda inaugurală contra bosniacului Aldin Setkici, care se întinsese pe 2 ore și 34 de minute.

După cum începuse însă, promitea să fie o confruntare longevivă, primul game adunând 16 minute pe ceas! "Norocul meu că am început cu break, deși acel game a fost greu, câștiga el un punct, apoi eu unul și tot așa. Am servit bine și am mai făcut un break, ceea ce mi-a adus liniște", a spus spaniolul.

"În actul al doilea, mi-am găsit ritmul, iar el a început să greșească tot mai mult". Verdasco e mulțumit de victoria obținută în o oră și 28 de minute. "Sper să joc bine și în sferturile de finală. Îl cunosc pe Robin, chiar am jucat dublu împreună la Australian Open. Va fi un meci dificil, dar iau lucrurile pas cu pas și tur cu tur", a încheiat el.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează