SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FED CUP. Canadianca Bianca Vanessa Andreescu s-a destăinuit: "Sper că pot fi mai bună decât Simona Halep" + ce orașe din România vizitează și ce a dat-o pe spate

FOTO: Twitter Bianca Andreescu
FOTO: Twitter Bianca Andreescu

Articol de GSP - Publicat joi, 08 februarie 2018 08:34

Canadianca Bianca Vanessa Andreescu (17 ani, 153 WTA) va fi adversara noastră în duelul de la finalul acestei săptămâni dintre România și Canada, din Fed Cup.

Jucătoarea care a început tenisul în România, dar apoi s-a stabilit peste Ocean, a acordat un interviu în care a vorbit despre cele mai importante decizii ale sale, recunoscând că și-ar dori să depășească performanțele Simonei Halep. 

"Am început aici tenisul la 7 ani și după am continuat în Canada. Eu am fost foarte activă când am fost mai mică, părinții m-au dat la toate sporturile și tenisul mi-a plăcut cel mai mult.

Nu cunosc fetele României așa de bine, dar le-am văzut jucând și sunt foarte bune. Nu mă aștept la un meci ușor, dar sunt foarte fericită că sunt aici și poate câștigăm.

Visul meu e să-i calc pe urme Simonei Halep. Visul meu e să fiu numărul unu mondial, dar dacă pot să fiu și mai bună decât Simona, fie. M-am întâlnit cu Simona de câteva ori, e o femeie foarte bună la suflet, îmi place foarte mult cum joacă.

Sunt atașată de mâncarea românească, îmi plac sarmalele, clătitele și mămăliga. Am fost ghid pentru colegele mele de echipă. Ne-am dus la un restaurant românesc și le-a plăcut foarte mult. În fiecare an încerc să vin cu familia în România, că avem familie în Piteşti şi Râmnicu Vâlcea", a declarat Bianca Andreescu, la TV Telekom Sport.

CANADA, ROMÂNIA ŞI IAR CANADA

Canadianca Bianca Andreescu, acum în vârstă de 17 ani, e considerată una dintre cele mai promiţătoare tinere jucătoare ale lumii. De altfel, la vârsta de 15 ani a ocupat primul loc în clasamentul junioarelor de vârsta sa. 

Născută în Canada, din părinţi români, Bianca a început tenisul în România. Alături de familia sa, a părăsit ţara la vârsta de zece ani, stabilindu-se definitiv în Ontario. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  08 Februarie 2018, 19:18
Postat de haideusicfr pe 08 Februarie 2018, 10:49

Oricum are dubla cetatenie; romana si canadiana. La o adica poate juca si pentru Romania.

Am vazut-o prima data in 2015 si am asistat la cateva discutii ale ei cu romanii,dupa antrenamente!Primind WC din partea canadienilor,a fost daca nu ma insel acolo,la teren cu cinci zile inainte sa inceapa turneul. Cert este ca printre altele,a raspuns clar,nu va reprezenta decat Canada,deoarece ei au investit in ea si doar ce ii angajase antrenor special,pe Nathalie Tauziat! O urmaresc de cate ori am ocazia si nu vad in ea mare jucatoare,poate va ajunge in WTA TOP 20...dar eu sunt doar un chibitz....las "expertii" sa vorbeasca mai mult.

dakesis
dakesis  •  08 Februarie 2018, 11:20

seamana putin cu Belinda Bencic la fata. Si la corp cu ... Taylor Townsend:)

haideusicfr
haideusicfr  •  08 Februarie 2018, 10:49

Oricum are dubla cetatenie; romana si canadiana. La o adica poate juca si pentru Romania.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează