SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA - CANADA 3-1

FED CUP // Corespondență din Cluj » Florin Segărceanu și jucătoarele noastre au tras concluziile după victoria din Fed Cup cu Canada: "E mai frumos să lucrezi cu fetele decât cu băieții"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 11 februarie 2018 17:06

România s-a calificat în barajul pentru Grupa I Mondială la Fed Cup. Româncele au câștigat fără emoții duelul cu Canada, scor 3-1. 

Tactică din mers

Irina Begu a înfruntat în cele două zile de Fed Cup adversare tinere și cu care nu se mai confruntase până acum. Bianca Andreescu are 17 ani, iar Katherine Sebov 19.

"Am aflat cu o oră și ceva înainte că voi juca împotriva lui Sebov. I-am rugat pe cei din echipă să se uite la antrenamentul ei, dar nu m-a încurcat. Este mai greu să joci contra unor jucătoare pe care nu le cunoști, tactica o faci în timpul meciului, nu înainte, în aceste cazuri.

Totuși, din punctul de vedere al experienței, e un pic mai ușor. Dar meciurile acestea, cu jucătoare tinere, aflate la început, trebuie tratate cu seriozitate, ați văzut cum a fost sâmbătă, cu Bianca. Este o jucătoare cu potențial și cu un viitor foarte bun", a spus Irina Begu, care a ajuns la șapte victorii în Cupa Fed la simplu. 

Atmosferă de neuitat

Raluca Olaru și Ana Bogdan au încheiat ieri întâlnirea de Fed Cup contra Canadei. Chiar dacă fetele au părăsit terenul învinse, au rămas cu multe impresii plăcute.

"A fost una dintre cele mai relaxante întâlniri la care am participat, pentru că scorul a fost de așa natură, conduceam cu 2-0 după prima zi. Atunci când am intrat în teren, am încercat să mă bucur de atmosferă, de meci. Am avut o partidă destul de echilibrată, chiar dacă am pierdut, voi păstra cu mine atmosfera", a spus Raluca Olaru.

Ana Bogdan, care a debutat în competiția pe echipe, a completat-o: "O atmosferă cum nu am mai întâlnit. Am încercat să mă bucur de fiecare punct, de Raluca, de domnul Florin, de echipă. Am visat să fiu aici, îmi pare rău că nu am adus un punct pentru țară, dar până la urmă a contat că România a învins". 

Liniște și calm

Raluca Olaru și Ana Bogdan au vorbit și ele despre chimia pe care au simțit-o cu noul căpitan nejucător al României.

"M-am simțit foarte bine cu dânsul, este foarte calm, lucru care este foarte important la întâlnirile de Cupa Fed. În primele zile cred că doar ne-a observat puțin pentru ca la meci să fie OK. Este foarte pozitiv, foarte liniștit, a știut când să ne dea indicații când era cazul, ne-am înțeles foarte bine", a explicat Raluca.

Florin Segărceanu a dezvăluit că Ana a fost nervoasă toată săptămâna. "Țin să-i mulțumesc că m-a făcut să trec puțin mai ușor peste emoțiile care, pentru mine, au fost extrem de mari înainte de meci. Că a avut răbdare, că a fost calm, pozitiv. Ne-a dat încredere pe teren, dar și în afara lui", a spus Ana Bogdan. Aceasta a fost prima întâlnire de Fed Cup pentru Florin Segărceanu, care a concluzionat cu un zâmbet: "E mai frumos să lucrezi cu fetele decât cu băieții". 

Le va urmări la turnee

"Aș putea să răspund cu un cântec, «Avem echipă, avem valoare»", a rezumat cu o undă de umor Florin Segărceanu cele șase zile petrecute alături de jucătoare la Cluj, la meciuri și la antrenamente.

. "Mă bucur foarte mult că am început bine acest an din punctul de vedere al echipei de Fed Cup. Și pentru mine a fost un test, am avut emoții foarte mari. Mă bucur că am putut să interacționăm și că ele au avut încredere în mine și că per total a ieșit bine", a mai spus căpitanul nejucător.

El s-a aflat în ianuarie timp de o săptămână la Melbourne, în timpul Australian Open, pentru a le urmări pe jucătoarele române. "Sigur că am în program să fac din nou acest lucru, dar în funcție de turneele la care participă. Va conta probabil foarte mult și tragerea la sorți de marți. Vreau să fiu alături de ele și să găsesc turneele la care sunt toate împreună ca să pot să le văd pe toate", a precizat Segărceanu. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
bodrin
bodrin  •  11 Februarie 2018, 20:32

"E mai frumos sa lucrezi cu fetele decat cu baietii." Superfluu...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  11 Februarie 2018, 18:12

Eh, cine n-ar lucra cu Sorana Cîrstea?!

merace
merace  •  11 Februarie 2018, 18:03

BRAVO, ROMANIA! Dar titlul e jalnic fata de continut. Ca si cum titluitorul nu a citit articolul cu atentie. Concluziile din titlu nu pot sa apartina fetelor, care nu lucreaza cu baietii! :D hahaha

Vezi toate comentariile (3)
Comentează