SPORTURI  »  TENIS  »  ROTTERDAM

Federer a cucerit turneul de la Rotterdam şi a mai doborât un nou record: "E incredibil să fiu din nou numărul unu!"

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat luni, 19 februarie 2018 14:54

Noul număr 1 mondial, Roger Federer, a câştigat pentru a treia oară în carieră turneul de la Rotterdam.

În finală, Federer şi-a respectat statutul de favorit şi l-a învins pe bulgarul Grigor Dimitrov (nr. 4 ATP) în două seturi 6-2, 6-2. Meciul, care a durat 55 minute, a fost la discreţia elveţianului în vârstă de 36 de ani, care începând de astăzi va reveni pe primul loc în ierarhia mondială.

"Ce săptămână a fost! Absolut uimitor. Obiectivul meu a fost să ajung în semifinale, însă am câștigat turneul, desigur că sunt incredibil de încântat și atât de fericit. Este incredibil să fiu din nou numărul unu! Este una dintre cele mai bune săptămâni din viața mea. Am făcut un prim meci mare și un ultim meci mare. În celelalte a fost o luptă tensionată, dar am fost capabil să-mi stăpânesc nervii și așteptările", a spus Federer după finală.

Odată cu revenirea pe primul loc, poziţie pe care a mai fost timp de încă trei ori ( februarie 2004 - august 2008, iulie 2009 - iunie 2010 şi iulie 2012 - noiembrie 2012), Federer devine şi cel mai batrân lider mondial din istorie, doborând astfel recordul lui Andre Agassi, care a fost lider mondial la 33 de ani si 13 zile (iunie 2003- septembrie 2003).

Este cel de-al 97-lea turneu câştigat de Federer în cariera sa, elveţianul având şi 49 de finale disputate.

2turnee a cucerit Federer în acest an: Australian Open şi Rotterdam Open

sursa: bbc.com

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
indolentu
indolentu  •  19 Februarie 2018, 16:28

io nu inteleg de ce i s a parut imposibil lui fedex ca sa ajunga nr1

cneius
cneius  •  19 Februarie 2018, 15:51

"Federer a cucerit turneul de la Rotterdam"...no comment

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close