SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Federer, eliminat de la US Open în sferturi! Del Potro reușește un nou meci superb și merge în semifinale, unde va da peste Nadal

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 07 septembrie 2017 08:47

Juan Martin del Potro e omul momentului la New York. După ce a revenit incredibil de la 0-2 la seturi în meciul din optimi cu Dominic Thiem, argentinianul s-a calificat în semifinale după ce l-a eliminat pe elvețianul Roger Federer, favorit trei la Flushing Meadows.

Delpo l-a învins pe Federer în patru seturi, la capătul unui meci superb de aproape trei ore. A fost 7-5, 3-6, 7-6, 6-4 pentru argentinian, care îl învinge încă o dată pe Federer la US Open, după ce l-a mai învins pe acesta în finala din 2009. 

La fel ca în multe momente de pe parcursul turneului, jocul lui Federer a arătat neconvingător, acesta greșind neobișnuit de mult cu forehand-ul. În plus, nici serviciul nu l-a ajutat pe elvețian, permițându-i adversarului său să returneze agresiv cu devastatoarea lovitură de dreapta. Del Potro a prins din nou o zi grozavă cu forehand-ul, în total argentinianul reușind 48 de lovituri direct câștigătoare. 

Chiar și așa, Federer a fost la un pas să conducă cu 2-1 la seturi după ce a pierdut prima manșă. Roger a avut 6-4 în tie-break-ul setului trei, însă Del Potro a revenit și a închis setul, câștigând ulterior și setul patru. 

Astfel, turneul de la US Open consemnează încă o ediție în care Federer și Nadal nu se întâlnesc, în ciuda fanilor americani care și-ar fi dorit să asiste la duelul dintre cei mai buni tenismeni ai tuturor timpurilor. 

"Această înfrângere ar trebui să doară. Și doare. Dar cu sezonul pe care l-am avut, e mult mai ușor să așezi înfrângerea în perspectivă. Îmi va trece repede", a declarat Federer la conferința de presă de după meci. 

În semifinale, Juan Martin Del Potro se va duela cu favoritul principal de la New York, spaniolul Rafael Nadal. Liderul mondial a obținut calificarea în penultimul act fără mari emoții, învingându-l în trei seturi pe tânărul Andrey Rublev (DETALII, AICI). Nadal îl conduce pe argentinian cu 8-5 în raportul meciurilor directe, toate victoriile lui Del Potro venind pe hard. Acesta l-a învins pe Nadal inclusiv la US Open, în semifinala din 2009, când a și câștigat ulterior turneul. 

Înfrângerea lui Federer din sferturi mai înseamnă că Nadal va rămâne pe primul loc în clasament indiferent de rezultatul său de la US Open. 

Cealaltă semifinală e deja stabilită, Kevin Anderson urmând să-l înfrune pe Pablo Carreno Busta (DETALII, AICI)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
10204113608914360
Lucian Sarbu  •  07 Septembrie 2017, 16:20

Am văzut meciul. Dacă lui DelPo îi merge serviciul la fel, atunci Nadal va fi micul dejun și finalistul care se va alege dintre Anderson și Carreno-Busta... prânzul.

th3dog
th3dog  •  07 Septembrie 2017, 11:54

cred ca a fost ultima zvagnire pt mosuletul elvetian

fibra
fibra  •  07 Septembrie 2017, 09:58

Felicitari Del Po!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează