SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN/FERNANDO VERDASCO-RAFAEL NADAL

Nadal în finală după un meci de vis

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 ianuarie 2009 00:00

Toată lumea a sperat într-o finală Roger Federer - Rafael Nadal. După mai mult de 5 ore Rafael Nadal cîştigă în faţa lui Fernando Verdasco, 6-7, 6-4, 7-6, 6-7, 6-4.

 

Primul set: Verdasco a început meciul fiind la serviciu, arma lui secretă, şi a cîştigat primul game. Verdasco este într-o zi foarte bună şi are multe momente în care îl pune în dificultate pe Nadal.  La scorul de 5-5 Verdasco este pentru prima dată în dificlutate şi nu ia cele mai bune decizii. În tiebreak s-a jucat foarte strîns, iar scorul s-a decis al limită, 7-6 în favoarea lui Verdasco. Nadal a pierdut primul său set din acest turneu.

Setul doi a început cu un Verdasco plin de încredere în forţele proprii şi cu un Nadal nervos. La scorul de 4-3 pentru Nadal, Verdasco a făcut multe greşeli. Cel mai strîns punct a fost cel de 4-4. Verdasco s-a dezlănţuit şi l-a egalat pe Nadal. Setul a fost cîştigat de Nadal după ce Verdasco a trimis mingea în afara terenului de joc.

Setul trei a început bine pentru Nadal care îl domină pe Verdasco.  Nadal face break şi Fernando Verdasco începe să cedeze. Verdasco a revenit extraordinar, obţinînd un tiebreak la 0, scor 2-1 pentru Nadal. O dublă greşeală a lui Verdasco şi Nadal se distanţează, 4-2. Verdasco revine extraordinar şi reuşeşte să egaleze, 4-4. În tiebreak Verdasco a făcut multe greşeli, Nadal cîştigînd fără probleme setul, 7-6 (6-2).

Setul patru începe cu un game cîştigat de Verdasco cu un as. Nadal revine cu uşurinţă în timp ce Verdasco este vizibil obosit. Fernando Verdasco revine de la 3-3 şi îi pune mari probleme lui Nadal reuşind cîteva lovituri frumoase şi bine plasate, scor 4-3 pentru Verdasco. Nadal cîştigă puncte spectaculoase şi ridică sala în picioare, 4-4. Verdasco a uitat durerea şi reuşeşte servicii foarte bune, 6-5. Nadal revine şi avem un al treilea tiebreak. Tiebreak reuşit la 0 de către Verdasco şi intrăm în decisiv.

Setul decisiv începe echilibrat, fiecare îşi cîştigă serviciul, 1-1. Amândoi se concentrează şi îşi cîştigă serviciul după aproape 5 ore de joc. Verdasco face o dublă greşeală într-un moment total nepotrivit şi pierde un punct important, apoi revine datorită serviciului de 221 km/h. Scorul meciului este 3-3. Orice se poate întîmpla. Nadal cîştigă gameul, scor 4-3 în favoarea lui. Verdasco pierde puncte importante, apoi revine spectaculos, 4-4. Scorul este strîns, 5-4 pentru Nadal şi Verdasco este la serviciu. Verdasco se bate singur după ce comite o dublă greşeală după mai mult de 5 ore.

Meciul dintre Fernando Verdasco şi Rafael Nadal a durat 5 ore şi 14 minute şi a fost cel mai lung meci din istoria Australian Open.

Precedentul record era deţinut de meciul dintre Boris Becker şi Omar Camporese, din anul 1991, care a durat cu 3 minute mai puţin.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (337)
 •  31 Ianuarie 2009, 20:12

Cu siguranta ca Federer are prima sansa la a castiga titlul anul acesta. Meciul lui Nadal din semifinala va cantari mult in finala competitiei. Sa joci 5 ore si 15 minute la asa intensitate inseamna mai mult decat risipa de efort. Imi aduc aminte de anul 2003 cand Roddick a jucat in sferturile de finala, tot la A.O., impotriva lui El Aynaoui cel mai lung meci 5 ore si 1 minut. In semifinala cu Schutler americanul nu a mai putut riposta datorita epuizarii fizice. Nu il vad pe Nadal ca fiind omul

 •  31 Ianuarie 2009, 19:50

...omul care sa il atace pe Federer sau sa schimbe tactica. In finala cred ca va sta 2 metri in afara terenului pentru a primi returul iar asta e criminal in fata lui Federer. Dar asta e, daca nu a fost capabil sa incheie meciul in tie-break-ul setului 4

 •  31 Ianuarie 2009, 19:45

Cel mai mare jucator care a existat vreodata in istoria tenisului!!!

Vezi toate comentariile (337)
Comentează