SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Finale interzise » Hănescu şi Cadanţu au fost eliminaţi în semifinalele turneelor de la Gstaad şi Baku

Hănescu e la a doua semifinala pierdută în acest an.
Hănescu e la a doua semifinala pierdută în acest an.

Articol de - Publicat duminica, 28 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 27 iulie 2013 19:09

Alexandra Cadanţu şi Victor Hănescu au fost eliminaţi, ieri, pentru a doua oară în acest an în semifinalele turneelor la care au participat. Azi-noapte, Sorana Cîrstea lupta şi ea pentru a ajunge în ultimul act, la Stanford.

Locul 54 ATP, Victor Hănescu are o jumătate de an 2013 demnă de remarcat. La 32 de ani, românul a început ezitant sezonul, dar la ultimele turnee a arătat o formă foarte bună. După ce a prins sferturile de finală la Bucureşti şi Oeiras (Portugalia), iar la Roland Garros a ajuns în turul 3, Hănescu a acces pînă în semifinale la Stuttgart şi Gstaad.

Ieri, în penultimul act al turneului din Suedia, pe care l-a cîştigat în 2008, singurul succes din carieră, Victor a pierdut în două seturi identice, 3-6, 3-6, în faţa rusului Mihail Iujnîi, favoritul 6, numărul 33 mondial. Românul va urca însă cu siguranţă în clasamentul ATP, la începutul săptămînii viitoare, după cele 90 de puncte acumulate. În plus, el şi-a mai trecut în cont 21.130 de dolari.

A treia semifinală pierdută
Alexandra Cadanţu, a 77-a jucătoare din circuitul WTA, a pierdut şi ea, ieri, în penultimul act al turneului de la Baku (Azerbaidjan), turneu cu premii totale de 235.000 de dolari. Românca a fost eliminată de Elena Svitolina, locul 71 mondial, după o oră şi 19 minute de joc, în doar două seturi: 6-1, 6-4. Cadanţu e la a treia semifinală pierdută în 2013, după cele de la Katowice (Polonia) şi Budapesta, avînd o singură finală în carieră, Monterrey în 2012, şi nici un titlu.

Cadanţu va primi 130 de puncte WTA şi 10.725 de dolari.

"Turneul care-mi place"
Sorana Cîrstea s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în semifinalele turneului de la Stanford (SUA). În California, românca a trecut în "sferturi" cu 6-3, 6-2 de Olga Govorţova (Belarus), locul 83 WTA. Favorită 5, locul 32 mondial, Sorana a jucat azi-noapte în penultimul act cu Dominika Cibulkova (Slovacia), cap de serie numărul 3 şi locul 25 WTA.

"Am început meciul cu Govorţova puţin nesigură, adversara a avut 3-1, dar mi-am găsit imediat ritmul, am servit foarte bine şi cred că am terminat partida într-o manieră foarte bună", a declarat Sorana.

Românca crede că e în formă înainte de US Open. "Sînt a doua oară la Stanford în semifinale, e un turneu care-mi place şi mă bucur că am un început bun al turneelor din America, înainte de US Open", a adăugat Cîrstea. Cheia succesului? "Cînd joc bine, servesc bine, sînt agresivă pe teren, lucrurile merg de partea mea".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  28 Iulie 2013, 20:54
Postat de valyomanyd pe 28 Iulie 2013, 04:52

Carstea a pierdut lamentabil ! Cred, scorul era 6 - 4 , 4-0 , m-am enervat si am renuntat ! Nu se jucase decat 6 ghemuri si avea vreo 20 de greseli nefortate !!!!!

N-a jucat rau primul set, dar clar trebuie sa invete sa tina schimburile, nu poate risca fiecare punct ca ajunge la un nr imens de greseli nefortate. Trebuie sa lucreze mult la conditia fizica ca altfel are toate calitatie unei jucatoare de top.

valyomanyd
valyomanyd  •  28 Iulie 2013, 04:52

Carstea a pierdut lamentabil ! Cred, scorul era 6 - 4 , 4-0 , m-am enervat si am renuntat ! Nu se jucase decat 6 ghemuri si avea vreo 20 de greseli nefortate !!!!!

dreamer123
dreamer123  •  28 Iulie 2013, 02:19

asta este...capul sus !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează