SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

FOTO Dulcele sărut al gloriei după al optulea trofeu la Wimbledon » Roger Federer, campionul absolut

foto: Guliver/Getty Images +5   FOTO
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 17 iulie 2017 09:00

Roger Federer a câștigat ieri al optulea trofeu la Wimbledon, devenind primul jucător din istorie care reușește să adune atât de multe victorii pe iarba de la Londra.

"Oh, știți acesta este primul din cele șapte ale lui Sampras. Sunt foarte departe de el, acum sunt bucuros că numele meu e scris pe tabla câștigătorilor. În sfârșit, sunt alături de idolii mei, e minunat să fii parte din istoria Wimbledon-ului", spunea în 2003 Roger Federer, după ce cucerea primul său trofeu de Mare Șlem.

Au trecut paisprezece ani de la acel moment, ani în care Roger s-a transformat din om în zeu. Ieri, el și-a fixat bine locul în Olimp, după ce l-a depășit în finala de la Wimbledon pe Marin Cilici cu 6-3, 6-1, 6-4. N-a fost o finală cu intrigă, ci doar cu lacrimi, primele ale croatului care din cauza unei bătături nu a putut să-și etaleze tenisul și apoi ale elvețianului, care la 35 de ani și 342 de zile a reușit să strângă în brațe pentru a opta oară trofeul de la Londra, depășindu-l astfel pe Pete Sampras. În total, elvețianul a ajuns la 19 trofee de Mare Șlem, două dintre ele fiind cucerite în acest an. Un scenariu în care puțini ar fi crezut, poate nici măcar Roger Federer.

Elvețianul a ajuns la victoria finală din 2017 fără să piardă vreun act, asemenea lui Borg în 1976. "Acest trofeu înseamnă imens pentru mine, mai ales că nu am lăsat nici un set. E magic, încă nu-mi vine să cred că am atins vârfuri atât de înalte. Nu mai credeam că pot să ajung în vreo finală, mai ales după ce am pierdut dureros în 2014 și 2015 în fața lui Novak. Dar am continuat să cred și dacă faci acest lucru poți să ajungi departe în viață. Iată-mă aici cu al optulea titlu.

E fantastic!", a spus Roger. Un trofeu cucerit sub ochii copiilor săi și care îl face și mai mare decât este. Pe teren a promis că se va întoarce la anul, dar la conferința de presă a nuanțat: "Nu se știe niciodată, mai ales când ai 35 de ani". Apoi a zâmbit elegant. A fost al optulea trofeu la Wimbledon, iar idolii lui se așază cuminți și ridați în pozele de la final. 

20228891 10155646695508701 809448934321512069 n

"Ce mă ajută să merg înainte? Nu știu, iubesc să joc. Am o echipă minunată, soția mea e de acord să continuu, ea e primul meu suporter, e minunată"
Roger Federer

19 trofeede Mare Șlem a adunat Roger Federer, cinci la Australian Open, unul la Roland Garros, opt la Wimbledon și cinci la US Open

Top 5 câștigători trofee de Mare Șlem

1.Roger Federer 19
2. Rafael Nadal 15
3.Pete Sampras  14
4. Novak Djokovici 12
5. Roy Emerson 12

 

Save

Save

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
wowmashha
wowmashha  •  17 Iulie 2017, 09:56

Are si halep 2 trofee de mare slem castigate unul la poplaca si altul la ciorogarla .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează