SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // VIDEO+FOTO Lecția LIDERULUI! Simona Halep o demolează pe Eugenie Bouchard + pe cine întâlnește în turul 3 la AO

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de , - Publicat joi, 18 ianuarie 2018 10:00

Simona Halep (numărul 1 WTA) a învins-o pe Eugenie Bouchard (numărul 112 WTA), scor 6-2, 6-2 și s-a calificat în turul 3 la Australian Open. 

  • Simona o va înfrunta în turul 3 pe Lauren Davis (76 WTA), care a învins-o pe Andrea Petkovic, scor 4-6, 6-0, 6-0!

Trecuseră 3 ani și jumătate de la cea mai recentă înfruntare a lor, dar pare că timpul aproape a înghețat. Dacă n-ar fi soarele pârjolitor și lumina lui albă, strălucitoare, s-ar crede că suntem din nou la final de sezon 2014, în sala din Singapore, la primul meci din grupă. Cu mici ajustări, desigur. Fotografia mare a rămas însă la fel: o Simona fluidă în joc, aplicându-și cu succes tactica obișnuită, și o Genie greșind copios, lipsită de concentrare și de timing.

La Turneul Campioanelor 2014 a fost 6-2, 6-3 pentru româncă, ieri, la Melbourne, 6-2, 6-2. Timpul a înghețat pe scenariul în care Halep e serioasă, constantă și luptătoare, iar adversara ei nu-și poate controla coborârea. Lucrurile arătau altfel la începutul acelui sezon, se părea că va crește o rivalitate. Nu a fost cazul.

Intrând pe terenul "Margaret Court" pentru primul meci al sesiunii de seară, românca avea o altă grijă, poate mai fierbinte decât gândul reîntâlnirii cu Bouchard după aproape 4 ani. Glezna stângă. Acea parte a corpului fragilă, atât de încercată în ultimii ani. Se accidentase din nou acolo în partida din primul tur, cea cu Destanee Aiava, și temerile persistau.

7 aniau trecut de la prima prezență a Simonei Halep în turul 3 la Melbourne, 2011. A mai ajuns cel puțin acolo în 2014 și 2015

"Am avut noroc"

"Cât tratament ai făcut zilele acestea?", o întreabă după meci un Alex Corretja grijuliu, împingând spre ea microfonul Eurosport. "Mult, foarte mult", răspunde liderul mondial. O entorsă e gestionabilă, chiar și după ce Simona s-a speriat din nou, revăzând pe tv imaginile din momentul accidentării. Prima sperietură, fierbinte, răspândită până în capilare, fusese atunci, pe loc, când piciorul se răsucise ciudat.

"Doctorul mi-a spus că am avut noroc, după cum s-au întâmplat lucrurile sunt norocoasă că totul e destul de Ok", mărturisea ea. Durerea nu a dispărut, doar a fost uitată. "În timpul meciului nu m-am mai gândit la ea. Am avut un bandaj foarte strâns, m-am putut deplasa. Cel mai important e faptul că am putut să-mi fac jocul fără să-mi stea mintea la gleznă. M-am descurcat grozav".

Așa a fost. "Nu am făcut ceva special pentru că jucam împotriva ei. Am vrut doar să deschid terenul, să stau aproape de linie, să joc ceva mai agresiv. Mi-a ieșit". Așa a fost. "De asemenea, să închei punctele în lung de linie și am reușit destul de bine cu reverul". Așa a fost. Dar și cu forehandul, mai ales pe final de meci. Serviciul a suferit puțin, poate și pentru că glezna rănită e cea a piciorului de sprijin, însă a putut compensa cu restul jocului, ofensiv, plin de elan, alert.

Nu simte presiune

Timpul înghețat s-a mișcat puțin în căldura toridă australiană când a trimis-o pe Halep în turul al treilea la Melbourne. Un teritoriu familiar, dar nevizitat în ultimii doi ani. Vraja cea rea pare să se fi rupt, chiar dacă și-a mai trimis o picătură acidă prin accidentarea la gleznă. Pentru Simona însă, importantă a fost trecerea primului obstacol, cel în fața căruia se blocase în 2016 și 2017.

"Cu siguranță, nu sunt la 100%. Dar nu simt presiune. Sunt mai relaxată pentru că nu am nimic de pierdut. Încerc doar să rămân concentrată pe jocul meu, atât. Și să fiu atentă cu deplasarea pe teren, să nu forțez nimic. Să merg acolo și doar să simt mingea".

Următoarea ei adversară e americanca Lauren Davis. O jucătoare atipică, foarte scundă, la cei 1,57 metri ai ei, iute și bătăioasă. "O știu, am mai jucat o dată contra ei. Știu că poate fi periculoasă, se deplasează bine", a spus Halep. Într-adevăr, s-au mai întâlnit o dată, la Indian Wells 2013, înainte ca Simona să-și înceapă ascensiunea. Ea s-a impus atunci cu 6-2, 6-0. Iar sâmbătă urmează să vedem dacă timpul mai îngheață o dată. 

"Nu simt presiunea de a fi numărul unu mondial. Mă aștept la meciuri dure, ar vreau să câștig de fiecare dată când pășesc pe teren. Nu am altceva în minte. Când ești tânără, nu ai nimic de pierdut. Apoi începi să prinzi încredere, să simți că aparții de top. Și ar fi bine să poți păstra senzația că nu ai nimic de pierdut, să te concentrezi doar pe meciul jucat" - Simona Halep

CUM S-a desfășurat meciul

Simona Halep - Eugenie Bouchard 6-2, 6-2

6-2 // GAME, SET și MECI HALEP Ultimul game a sintetizat perfect întreaga partidă. Joc de regularitate al Simonei, erori și sclipiri rare ale canadienei. 

5-2 // BREAK HALEP, Simona e la un singur game de accederea în turul 3. Bouchard e dezarmată de mingile lungi venite obsesiv din partea cealaltă a fileului. 

4-2 // GAME HALEP, Simona continuă să o agaseze pe Bouchard cu mingi lungi. Canadiana greșește din ce în ce mai mult.

3-2 // BREAK HALEP, Schimb magnific de mingi la 30-15, încheiat de un forehand năpraznic al româncei. Bouchard ajunge la 23 de erori neforțate. 

2-2 // GAME HALEP, Simona servește primul ei as în cel de-al 12-lea game al partidei. 

1-2 // GAME BOUCHARD, Primul game câștigat de Bouchard pe propriul serviciu. Au apărut primele semne de nervozitate la Simona. 

1-1 // BREAK BOUCHARD, Canadiana lovește agresiv pe serviciul 2 al Simonei. 

1-0 // BREAK HALEP, Simona începe cu un game câștigat la 0 pe serviciul advers. Bouchard pare resemnată.

A început setul secund! 

6-2 // SET HALEP, Simona închide setul cu un game alb. 

5-2 // BREAK HALEP, Bouchard nu își poate face serviciul. Halep atacă furinbund pe mingea a 2-a. 

4-2 // BREAK BOUCHARD, Halep ratează o lovitură simplă din preajma fileului, iar canadiana profită. 

4-1 // BREAK HALEP, Eugenie încearcă să profite de accidentarea Simonei la glezna stângă și apelează la "scurte".  Halep nu dă semne de slăbiciune. 

3-1 // GAME HALEP, Simona profită de erorile neforțate ale adversarei. Încheie game-ul cu o lovitură câștigătoare în lung de linie.

2-1 // BREAK HALEP, Numărul 1 WTA preia inițiativa în cel mai disputat game de până acum, peste 7 minute. Schimb superb la 15-15, câștigat de Simona cu o lovitură de necruțătoare de forehand. 

1-1 // Bouchard egalează Simona Halep cedează la 15 primul game de serviciu.

1-0 // BREAK SIMONA HALEP la 30. Jucătoarea noastră începe cu dreptul. 

A început partida! Bouchard servește prima

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (76)
10204444699616941
Ion Ionescu  •  18 Ianuarie 2018, 23:33

Completare la ce am zis inainte, deci GSP baga titlul: "Simona Halep (numărul 1 WTA) a învins-o pe Eugenie Bouchard (numărul 112 WTA), scor 6-2, 6-2 și s-a calificat în turul 3 la Australian Open." Te astepti, normal, ca video-ul sa fie din meciul de azi, in care Simona o "demoleaza" pe Bouchard. Ei bine...NU! Este de acum cativa ani, cand Simona manca bataie (prima si ultima oara) de la Bouchard! Cat de batut in freza sa fii ca sa faci asemenea porcarie? Sau ala care a bagat video-ul cu pricina era manga? Sunteti SUB ORICE CRITICA, ba-baietzi!

10204444699616941
Ion Ionescu  •  18 Ianuarie 2018, 21:26

Nimeni n-a observat ca "specialistii" de la GSP, in loc sa puna un rezumat cu meciul de azi, au avut "mareatza idee" sa bage un video cu singurul meci pierdut de Simona impotriva lui Bouchard, de acum cativa ani!!!! RUSINE, BA-BAIETZI!

pedro_nr1
pedro_nr1  •  18 Ianuarie 2018, 19:41
Postat de Ion Ionescu pe 18 Ianuarie 2018, 19:32

Vai de capu' tau de cocalar! Ai tras o palinca de pufoaica inainte sa scrii ineptiile astea sau chiar atat de bolovan esti?

eu cred ca atat il duce mintea, nu ai ce sa-i ceri mai mult :)

Vezi toate comentariile (76)
Comentează