SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

FOTO Irina Begu a câştigat trofeul BRD Bucharest Open » Prima reacţie

FOTO: Raed Krishan +5   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 iulie 2017 15:07

Irina Begu (26 de ani, 45 WTA) s-a impus în faţa Juliei Goerges (28 de ani, 58 WTA), scor 6-3, 7-5 şi a devenit noua campioană de la BRD Bucharest Open.

Irina Begu a făcut o partidă perfectă din punct de vedere tactic. Prudentă şi cu o mână sigură la serviciu, românca a reuşit să încheie partida într-o oră şi 37 de minute. Înfruntarea e rezumată perfect de numărul greşelilor neforţate din primul set, 18 la 0 în favoarea nemţoaicei. 

Irina Begu a fost mai sigură, câştigând primul set în 43 de minute, scor 6-3. Procentajul ridicat al primului serviciu (75 %) şi riscul asumat pe al doilea, 5 din 6 puncte câştigate, au fost principalele atuuri ale Irinei. 

Bune prietene în afara terenului, Begu și Goerges s-au mai înfruntat de două ori până acum în circuit, scorul meciurilor directe fiind egal, 1-1: Goerges a învins-o pe Begu, scor 6-1, 7-6, în 2014, la Sydney, în timp ce cu un an mai devreme, la Seul, românca s-a impus în minimum de seturi, 6-4, 6-0. 

"Vreau să vă mulţumesc că aţi fost alături. Felicitări Juliei. E o jucătoare minunată. Sunt sigură că va face o mulţime de turnee bune. Am fost întrebată dacă acest trofeu este unul bun pentru câştigător. Nu m-am gândit nicio clipă că va fi al meu. Vreau să îi mulţumesc echipei, care a muncit foarte mult în ultimele 2 luni de zile. Fără voi nu aş fi putut câştiga acest turneu" - Irina Begu

A fost cea de-a șaptea finală a carierei Irinei: a câștigat patru, pierzând alte trei finale. Ultimul trofeu cucerit de Begu datează din luna august a anului trecut, când se impunea la Florianopolis, pe hard.

Este primul trofeu din carieră pe zgură, ea pierzându-le pe precedentele două.

Nemțoaica nu a mai câștigat un titlu de șase ani, în acest an mai disputând o finală, la Mallorca, pierdută în fața Anastasijei Sevastova.

Irina Begu a avut un parcurs perfect până în finală, atingând ultimul act fără să piardă vreun set.

De partea cealaltă, în drumul său către finală, Julia Goerges a pierdut două seturi, învingându-le, printre altele, pe româncele Alexandra Dulgheru și Ana Bogdan. 

Parcursul Irinei Begu până în finală:

Tur I: Irina Begu - Ivana Jorovici 6-4, 6-1
Tur II: Irina Begu - Jaqueline Cristian 7-5, 6-0
Sferturi: Irina Begu - Pauline Parmentier 6-4, 6-0
Semifinale: Irina Begu - Carla Suarez Navarro 7-5, 7-5

Parcursul Juliei Goerges până în finală: 

Tur 1: Julie Goerges - Alexa Glatch 1-6, 6-3, 6-1
Tur 2: Julia Goerges - Aliaksandra Sasnovich 7-6, 6-3
Sferturi: Julia Goerges - Alexandra Dulgheru 7-5, 7-5
Semifinale: Julia Goerges - Ana Bogdan 3-6, 6-2, 6-4

Câștigătoarea își va asigura 280 de puncte WTA și 43.000 de dolari, în timp ce finalista va primi 180 de puncte și 21.400 de dolari. 

În finală și la dublu

Irina Begu este calificată și în finala turneului de dublu de la București, alături de compatrioata Raluca Olaru.

Cele două românce, favoritele principale de pe tabloul de dublu, se vor duela în finală cu perechea favorită doi, formată din belgianca Elise Mertens și olandeza Demi Schuurs.

Duelul va avea loc după ora 18:30, după încheierea finalei de simplu. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
ropo
ropo  •  24 Iulie 2017, 01:45

Felicitari,nu i usor lucru sa joci finala si la dublu la 30minute dupa cea cistigata la simplu si sa o cistigi si pe aceea

anton40
anton40  •  24 Iulie 2017, 00:24

Bravo Irina!Merita pe deplin trofeul!O adevarata luptatoare!Sunt mandru de evolutia ta si multe satisfactii in continoare!

merace
merace  •  23 Iulie 2017, 21:31

Bravo, Irina! Felicitari si pentru victoria la dublu, despre care GSP va scrie probabil abia maine, ca sefii nu isi permit sa-si rupa din salariile lor mari ca sa plateasca redactori 24 din 24 ore.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close