SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR, ÎN DIRECT PE DIGISPORT ŞI DOLCESPORT

FOTO Toţi ochii pe Simona » Halep şi-a aflat adversarele de la Turneul Campioanelor: ”E un moment special pentru mine”

Simona Halep a fost întîmpinată de o mare de fani // Foto:  Guliver/GettyImages +6   FOTO
Simona Halep a fost întîmpinată de o mare de fani // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 19 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 18 octombrie 2014 23:43

Tragerea la sorţi a avut loc într-unul dintre cele mai mari mall-uri din Singapore. Românca le va înfrunta în Grupa Roşie pe Serena Williams, Eugenie Bouchard şi Ana Ivanovici.

Fanii s-au strîns cu cîteva ore înainte în jurul patinoarului din interiorul unuia dintre cele mai mari mall-uri de lux din Singapore. Cu telefoanele pregătite, cu pungi de cumpărături abandonate pe jos, ei le aşteptau pe cele mai bune opt jucătoare ale lumii.

Pe patinoarul aflat la nivelul B2 s-a organizat tragerea la sorţi a celor două grupe. N-a fost pe patine, ci pe tocuri. Organizatorii l-au acoperit şi au aşezat o scenă şi multe scaune. Tocmai bune pentru antrenori, părinţi emoţionaţi şi oficiali ai guvernului din Singapore şi de la WTA.

"Favoritele" Serena, Maria, Ana
Cînd au venit rînd pe rînd jucătoarele, pe covorul mov, telefoanele s-au ridicat, murmurul a crescut în intensitate. Simona Halep le-a zîmbit şi a mers în culise alături de celelalte jucătoare.

"Anul trecut, cînd am jucat la Sofia le-am spus părinţilor mei că îmi doresc să joc la turneul cel mare. Am făcut totul pentru a mă califica la Singapore, am vrut să fiu printre cele mai bune opt jucătoare ale lumii. E un moment special pentru mine", a povestit Simona. Şi visul ei s-a împlinit. E aici, la Singapore, la Shoppes de la Marina Bay Sands, un mall în care găseşti un magazin Louis Vuitton plutitor. Dar acesta este doar începutul unei experienţe de care ea intenţionează să se bucure. "Am ceva emoţii, e cel mai mare turneu, dar nu am nimic de pierdut", adăugă Simona.

Prezentatorul în costum le-a invitat în scenă în ordinea descrescătoare a clasamentului pe cele opt staruri: Caroline Wozniacki, Ana Ivanovici, Agnieszka Radwanska, Eugenie Bouchard, Simona Halep, Petra Kvitova, Maria Şarapova şi Serena Williams. Cele mai multe aplauze le-au primit Serena, Maria şi Ana.

"Nu e o grupă uşoară"
După discursurile oficiale s-a trecut la tragerea la sorţi. Emoţiile fetelor erau bine ascunse sub machiaj. Cele opt au fost împărţite în două grupe, una roşie şi una albă, în cinstea steagului singaporez. În prima se vor duela Serena Williams, Simona Halep, Eugenie Bouchard şi Ana Ivanovici, iar în cea albă Maria Şarapova, Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska şi Caroline Wozniacki.

"Nu e o grupă uşoară, dar toate jucătoarele de aici sînt puternice. Abia aştept meciurile şi voi face tot ce pot să cîştig", a spus Simona. După pozele necesare, fetele au răsuflat uşurate. Gata cu tocurile şi zîmbetele! E timpul pentru tenis! Fanii s-au împrăştiat prin magazinele mall-ului în care, dacă nu eşti atent, cu siguranţă te poţi pierde. De luni şi-au dat întîlnire la Singapore Indoor Stadium.

Azi, pe lîngă antrenamente vor avea parte de o întîlnire lungă cu jurnaliştii. Singapore le-a primit deja cu braţele deschise. Astfel că numele celei care va strînge trofeul în braţe duminică îi va fi dat unei orhidee. Aici, este unul dintre cele mari semne de preţuire.

S-a antrenat cu Wozniacki
Înainte să participe la tragerea la sorţi a grupelor, Simona Halep a mers de dimineaţă la antrenament. Românca s-a antrenat în compania danezei Caroline Wozniacki. Simona poartă în continuare bandajul pe coapsa stîngă, urmare a accidentării pe care a suferit-o la Beijing. Bandajele sînt la mare modă la Singapore. Şi Eugenie Bouchard s-a antrenat purtînd unul pe coapsa dreaptă, iar Serena Williams şi-a protejat genunchiul stîng, cel care a făcut-o să se retragă din turneul de la Beijing.

"Sînt mulţumită de grupa mea, cred că fiecare meci e o provocare. Sînt unele jucătoare în faţa cărora am pierdut anul acesta şi altele pe care le-am învins, aşa că e cîte puţin din toate. Sper să pornesc cu dreptul" (Maria Şarapova)

"Sînt foarte bucuroasă că am ajuns pînă aici. Am de înfruntat jucătoare foarte puternice, abia aştept şi sper să am parte de meciuri bune" (Caroline Wozniacki)

"Ca să fiu sinceră, nu-mi prea pasă pe cine întîlnesc. Acum pot juca împotriva oricui. Mi-aş fi dorit să înceapă meciurile chiar de duminică" (Serena Williams)

Grupa Roşie
(1) Serena Williams (SUA)
(4) Simona Halep (România)
(5) Eugenie Bouchard (Canada)
(7) Ana Ivanovici (Serbia)

Grupa Albă
(2) Maria Şarapova (Rusia)
(3) Petra Kvitova (Cehia)
(6) Agnieszka Radwanska (Polonia)
(8) Caroline Wozniacki (Danemarca)

2.900.000 de dolari este premiul la care poate ajunge cîştigătoarea trofeului, dacă înregistrează numai victorii

140.000 de dolari are asiguraţi fiecare dintre cele opt participante la turneul de la Singapore, chiar dacă nu obţine nici o victorie

638138-halep-adversare.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  20 Octombrie 2014, 08:22
Postat de 1745flo pe 19 Octombrie 2014, 21:48

Noroc ca tragerea la sorti a avut loc intr-unul din cele mai mari mall-uri; acolo Simona se simte cel mai in largul ei!;)

e jucatoare buna, isi merita locul la acest turneu, fara indoiala. are o valoare de primele 8-10 jucatoare ale lumii.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  20 Octombrie 2014, 08:21
Postat de simonhalep pe 19 Octombrie 2014, 20:58

o să bată toate la piticania noastră ca la fasole. locul 4 cu brio va lua simo, dacă are noroc și nu se accidentează. succes, deși nu prea cred că-i va fi de folos.

poate te dezamageste si ajunge in finala, unde da de pamant cu Masha..) si mai ia si vreo 3 milioane de parai americani..))

unfake
unfake  •  19 Octombrie 2014, 23:54
Postat de cardinalul pe 19 Octombrie 2014, 09:47

"Românca le va înfrunta" ... asa scrieti voi de SIMONA? in primul rand ca SIMONA este SPORTIVA NOASTRA, si in al doilea rand nu aveti pic de apropiere fata de ea si o dovediti inclusiv cand folositi acest cuvant rece, "romanca".

Asta-i exprimare standard de functionar la gazeta, gen Roxy Flasheru. Se vede ca tanti Lumi s-a molipisit indeaproape.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează