SPORTURI  »  TENIS  »  AO

AUSTRALIAN OPEN // FOTO+VIDEO În lacrimi și copleșit de evenimente, Roger Federer a dat startul speculațiilor: "Pentru ultima dată la AO?" » Reacția elvețianului

Foto: Reuters +4   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 ianuarie 2018 14:11

Roger Federer, 36 de ani, locul 2 ATP, a izbucnit în lacrimi imediat după victoria cu Marin Cilic, 29 de ani, locul 3 ATP, din finala Australian Open, 6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1.

Elvețianul a fost extrem de emoționat după obținerea celui de-al 20-lea trofeu la un turneu de Mare Șlem, record în tenisul masculin, semnificând 10% din trofeele din era Open.

"Vreau să le mulțumesc tuturor fanilor care umplu arenele. Mă faceți să fiu neliniștit, să ies și să mă antrenez. Vă sunt recunoscător pentru tot. Mulțumesc echipei mele și celor care lucrează ca acest turneu să fi posibil. Vă iubesc!", a declarat Federer la final, plângând în hohote.

Imediat, pe rețelele de socializare au început speculațiile: "Sigur a fost ultima sa prezență la Australian Open, de-asta e așa emoționat". 

Expertul Eurosport, Barbara Schett l-a chestionat pe elvețian: "Roger, n-ai zis în discursul tău că revii aici la anul". Federer a replicat: "Nici nu mai știu ce am zis, voiam doar să închei cumva. Sper să revin la anul, da".

Iată cele mai interesante mesaje postate după meci:

"Nimeni nu mă face să plâng ca Roger Federer.... nimeni... nu e nimeni ca el"

clipboard01

"Federer, foarte emoționat în timpul discursului. Plângea când a ridicat trofeul. E ultima dată când îl vedem la Melbourne?"

clipboard02

"Emoții cum rar s-au văzut din partea lui Roger Federer, care acum plânge în timp ce arena îl aplaudă. Ce momente. Toată lumea lăcrimează în loja lui"

clipboard03

"La aproape 15 ani distanță: Primul Grand Slam al lui Roger Federer (Wimbledon 2003) și al 20-lea (Australian Open 2018)"

clipboard04

"Roger Federer în lacrimi. După 20 de titluri de Mare Șlem, încă înseamnă enorm pentru el"

clipboard05

Rod Laver pozându-l pe Federer:

 

96 de trofeeare Federer în toată cariera

23 de trofeela turnee de Mare Șlem are Serena Williams, singura jucătoare în activitate care o mai poate depăși pe recordmena Margaret Court (24)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
randew
randew  •  29 Ianuarie 2018, 07:05

Tu te auzi vorbind? sincer... cand ii spui Simonei Halep sa se uite si sa invete vorbesti la singular (te referi doar la ea) si apoi spui "suntem departe de acest jucator". Deci oricat esti de hater, tot rezonezi la meciurile Simonei (un lucru bun). Tu compari poate cel mai bun jucator din toate timpurile (masculin) cu o prezenta de top de doar 4 ani feminin (nu prea e drept asa e?). Da-i si Simonei macar 15 ani de cariera si tragi linie la final... ce zici? Pe mine Halep nu m-a facut nicodata sa fiu mai mandru ca sunt roman, ca in turneul asta pentru ca a mers fara complexe si a jucat ce trebuie sa joace de acum incolo, ofensiv direct cu winnere si riscuri. Asa, nu are cum, cineva sa o opreasca din a fi cea mai buna... Mi-e mila de oameni ca tine si ca altii ce contesta valoarea unei jucatoare ca Halep... oameni ca tine nu au cum stii ce e succesul si de cate ori trebuie sa cazi ca sa te ridici... Iti doresc minte... multa...

blatistu12
blatistu12  •  29 Ianuarie 2018, 00:25

Acest jucator este un campion veritabil.HALEP, UITA- TE SI INVATA.SUNTEM DEPARTE FATA de acest jucator.

submarina
submarina  •  28 Ianuarie 2018, 21:04

Elvetianul i-a supravetuit pe toti!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează