SPORTURI  »  TENIS  »  LAVER CUP

FOTO+VIDEO Echipa Europei a triumfat la prima ediţie Laver Cup! Roger Federer a adus victoria europenilor

Foto: Reuters +14   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 septembrie 2017 21:10

Roger Federer s-a impus în meciul prin care Echipa Europei a câştigat prima ediţie Laver Cup, competiţie demonstrativă care a avut loc anul acesta la Praga, Cehia, în cinstea marelui tenisman australian Rod Laver.

În ultima partidă, Federer a salvat o minge de meci, iar apoi l-a învins pe Nick Kyrgios cu 4-6, 7-6(6), [11-9], iar europenii, conduşi de căpitanul Bjorn Borg, s-au impus cu scorul general de 15-9 în faţa Echipei Lumii, care l-a avut căpitan pe John McEnroe. 

Neamţul Alexander Zverev a câştigat primul meci al zilei, în faţa americanului Sam Querrey, 6-4, 6-4, însă Echipa Europei a pierdut următoarele două confruntări.

Rafael Nadal a pierdut cu 5-7, 6-7 în faţa lui John Isner, iar în meciul de dublu Tomas Berdych şi Marin Cilici au fost învinşi de John Isner şi Jack Sock, 6-7, 6-7.

A fost prima ediţie a competiţiei inspirate din turneul de golf Ryder Cup, care se desfăşoară pe parcursul a trei zile. Anul viitor, turneul va fi organizat la Chicago, SUA, iar competiţia este programată să aibă loc în fiecare an, cu excepţia celor în care sunt organizate Jocurile Olimpice.

Ediţia din acest an a consemnat un moment extrem de aşteptat de fanii tenisului: Rafael Nadal şi Roger Federer au făcut pentru prima oară în carieră echipă pentru proba de dublu (detalii AICI).

ECHIPELE

  • Echipa Europei: Bjorn Borg (căpitan - Suedia), Rafael Nadal (Spania), Roger Federer (Elveția), Marin Cilici (Croația), Dominic Thiem (Austria), Alexander Zverev (Germania), Tomas Berdych (Cehia)
  • Echipa Lumii: John McEnroe (căpitan - SUA), Jack Sock (SUA), Nick Kyrgios (Australia), John Isner (SUA), Sam Querrey (SUA), Denis Șapovalov (Canada), Fraces Tiafoe (SUA)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
asdfghjkl123
asdfghjkl123  •  25 Septembrie 2017, 10:10

"Cilici" si "Șapovalov"...cat profesionalism :))

mdionis
mdionis  •  24 Septembrie 2017, 22:03

Chiar asa?! Zverev-Querrey a fost al doilea meci al zilei, nu primul: ziua a inceput cu intalnirea de dublu pierduta de Cilic si Berdych. Nu dezinformati cititorii!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează