SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

FOTO+VIDEO Finala Turneului Campionilor // Dimitrov e campionul de la Londra! Bulgarul încheie anul pe podiumul mondial

Foto: Reuters +24   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 noiembrie 2017 18:28

Grigor Dimitrov este campionul ediției din acest an de la Turneul Campionilor, după victoria în trei seturi cu belgianul David Goffin (7 ATP), 7-5, 4-6, 6-3. Bulgarul va încheia anul pe locul al treilea în clasamentul ATP.

Finala a debutat cu o serie de trei break-uri consecutive, două dintre ele câștigate de Goffin, dar bulgarul a revenit pe parcursul setului și a restabilit echilibrul. Pe final, belgianul a salvat patru mingi de set, dar Dimitrov a fructificat-o pe cea de-a cincea și a câștigat primul act după o oră de joc.

Goffin a fost mai sigur pe propriul serviciu în setul secund, iar la scorul de 3-3 a reușit break-ul prin care a trimis meciul în decisiv.

Actul al treilea a început cu un game maraton în care Dimitrov a salvat patru mingi de break înainte de a-și câștiga serviciul. Bulgarul a făcut break la 3-2 și a avut trei mingi de meci pe serviciul belgianului, dar Goffin a rezistat eroic, susținut și de suporterii londonezi.

Dimitrov s-a impus în cele din urmă la finalul unui punct câștigat printr-o greșeală a adversarului, care a trimis mingea în fileu. 

Ambii jucători au făcut parte din Grupa A, acolo unde Rafael Nadal s-a retras după primul meci disputat și pierdut. Dimitrov a încheiat grupa pe primul loc, neînvins, iar în semifinale l-a eliminat pe americanul Jack Sock, scor 4-6, 6-0, 6-3.

De cealaltă parte, Goffin a încheiat grupa pe locul secund, după ce a pierdut chiar cu Dimitrov în faza grupelor, scor 0-6, 2-6. În semifinale însă, belgianul a câștigat în premieră un duel cu Roger Federer, după ce elvețianul a câștigat primul set, scor 2-6, 6-3, 6-4. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
matheus9999
matheus9999  •  19 Noiembrie 2017, 23:57
Postat de onduku pe 19 Noiembrie 2017, 23:13

Zverev, Thiem si Goffin, la ora actuala nu sunt jucatori.. In rest, sa vedem daca chiar se va ridica Dimitrov!

Te pomenesti c-oi fi Federer sau Nadal, desi aia nu si-ar subestima adversarii. Alfel nu-mi explic ce poati sa ai in cap, ca sa scrii comentariul acesta...

onduku
onduku  •  19 Noiembrie 2017, 23:13

Zverev, Thiem si Goffin, la ora actuala nu sunt jucatori.. In rest, sa vedem daca chiar se va ridica Dimitrov!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează