SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Furtună în ianuarie » Surprize importante în WTA la primele turnee ale anului: ritmul încă se caută

Angelique Kerber își arată frustrarea în meciul de ieri, cu Elina Svitolina // FOTO Reuters
Angelique Kerber își arată frustrarea în meciul de ieri, cu Elina Svitolina // FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2017 00:00

Tenisul abia a început în 2017 și în circuitul WTA eliminările-șoc vin una după alta. O primă săptămână de meciuri, reglaje în curs și nevoie de adaptare.

De la Shenzhen până la Brisbane, cu un mic ocol la Auckland, primele 5 jucătoare ale lumii, dar nu numai, nu au trecut de sferturi de finală.

Seria a fost deschisă chiar de Simona Halep, 4 WTA, care a pierdut miercuri în turul 2 la Shenzhen în fața Katerinei Siniakova. "M-am chinuit un pic. Nu mi-am simțit jocul, dar nu există scuze pentru asta. Ea a jucat cu adevărat bine. Lovește mingea foarte tare, servește bine, a meritat victoria", a spus românca după meci.

La puțin timp după, numărul 2 mondial, Serena Williams ceda în fața compatrioatei Madison Brengle. Williams nu mai jucase niciun turneu de la înfrângerea în semifinalele de la US Open și venea la Auckland pentru primele teste. A trecut un tur, pe al doilea l-a picat.

"Cred că am jucat – încerc să găsesc un cuvânt care să nu fie obscen -, dar așa am jucat", și-a caracterizat ea evoluția sufocată de 88 de erori neforțate.

Ieri, în ziua "sferturilor", alte patru surprize s-au aliniat pe sârmă. Caroline Wozniacki, 19 WTA, dar favorită 3 la Auckland, a cedat în fața Juliei Goerges. Care o mai bătuse și altădată, însă aerul de rezultat neașteptat rămâne. Daneza conducea cu un set și 3-0, apoi parcă a ieșit de pe scenă. "E cel mai mare comeback din cariera mea", a decretat germanca.

Ia ce e pozitiv

I-a urmat Dominika Cibulkova, numărul 5 WTA, câștigătoare a Turneului Campioanelor, îngenuncheată de Alize Cornet la Brisbane, în timp ce Agnieszka Radwanska, 3 WTA, pierdea în fața lui Alison Riske într-o revanșă pentru finala de la Shenzhen 2015.

Se așteptat meciul lui Angelique Kerber, liderul mondial având deja probleme la Brisbane în fața lui Ashleigh Barty. Iar germanca n-a rezistat contra Elinei Svitolina.

La final, a încercat însă să ia partea pozitivă a acestor prime două meciuri din 2017. "A fost un meci bun pentru amândouă. Sunt dezamăgită că am pierdut în sferturi, dar o să privesc la lucrurile bune din acest turneu", a spus Kerber.

Probabil că începutul furtunos de an se va domoli, iar la Australian Open, care începe pe 16 ianuarie, tabloul va arăta altfel. Mult mai calm.

Înfrângerile-șoc ale săptămânii

Brisbane, sferturi Elina Svitolina-Angelique Kerber 6-4, 3-6, 6-3
Brisbane, sferturi Alize Cornet-Dominika Cibulkova 6-3, 7-5
Shenzhen, sferturi Alison Riske-Agnieszka Radwanska 6-2, 3-6, 6-0
Shenzhen, turul 2 Katerina Siniakova-Simona Halep 6-3, 4-6, 7-5
Auckland, sferturi Julia Goerges-Caroline Wozniacki 1-6, 6-3, 6-4
Auckland, turul 2 Madison Brengle-Serena Williams 6-4, 6-7 (3), 6-4

Spre un nou titlu

Raluca Olaru și partenera ei, Olga Savciuk, s-au calificat ieri în ultimul act al tabloului de dublu de la Shenzhen. Favoritele 3 au făcut acest lucru fără lovească vreo minge, adversarele lor din semifinale, Rachel Atawo și Yifan Xu, capi de serie 1, declarând forfait.

Pentru româncă, numărul 74 mondial la dublu, va fi a 13-a finală a carierei. Ea are deja 5 titluri în palmares, cel mai recent fiind cucerit la Tașkent, în luna octombrie a anului trecut, alături de turcoaica Ipek Soylu.

În lupta pentru trofeu, Olaru și Savciuk vor întâlni perechea învingătoare din duelul Andrea Hlavackova/Shuai Peng (Ceh/Chn, 2)-Natela Dzalamidze, Veronika Kudermetova (Rus/Rus).

Americanii, neînvinși

Echipa SUA și-a asigurat prezența în finala Cupei Hopman, turneul demonstrativ găzduit de Perth. Ieri a venit și a treia victorie din grupa B, 2-1 contra Australiei. Jack Sock a trecut cu 6-2, 6-2 de un Nick Kyrgios accidentat, dar CoCo Vandeweghe a cedat în fața Dariei Gavrilova, 3-6, 6-4, 5-7. Americanii s-au impus la dublu mixt, 4-1, 4-1, în locul lui Kyrgios intrând Matt Ebden. Azi, grupa A își va decide liderul în întâlnirea Elveția-Franța, echipe neînvinse până acum.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează