SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

GALERIE FOTO 3 din 3! » Victor Hănescu, Marius Copil şi Adrian Ungur s-au calificat în turul doi la BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Marius Copil l-a învins pe Adrian Mannarino în primul tur la BRD Năstase-Ţiriac Trophy Foto: Raed Krishan +26   FOTO
Marius Copil l-a învins pe Adrian Mannarino în primul tur la BRD Năstase-Ţiriac Trophy Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 22 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 aprilie 2014 13:47

Victor Hănescu, Marius Copil şi Adrian Ungur au trecut astăzi de primul tur la BRD Năstase-Ţiriac Trophy. Este pentru prima oară după 11 ani cînd România va avea trei reprezentanţi în runda a doua a turneului de la Bucureşti.

Victor Hănescu - Dudi Sela 6-3, 6-4

Victor Hănescu a fost primul român care s-a calificat astăzi în turul al doilea, după victoria cu Dudi Sela, scor 6-3, 6-4.

Pentru a unsprezecea oară pe tabloul principal al turneului de la Bucureşti, Hănescu a debutat cu o victorie la ediţia din acest an în faţa lui Dudi Sela, locul 81 ATP, jucătorul din Israel cu origini româneşti.

La fel ca în 2012, la prima sa vizită la Arenele BNR, Sela a dat în primul tur peste un adversar din România. Dacă atunci a reuşit să-l învingă pe Adrian Ungur, astăzi lucrurile au stat cu totul altfel. Hănescu a intrat excelent în meci şi a pus presiune pe adversarul său încă din start. Iar Sela a cedat. La a treia oportunitate de break, Victor s-a desprins la 3-1. A respins fără probleme singura tentativă de revenire în joc a israelianului şi a închis setul la 6-3 cu un game alb.

Sela s-a adunat, a început să aibă mai multă încredere în serviciul său, iar partida s-a echilibrat. A profitat de cîteva momente de neatenţie ale lui Victor şi a reuşit break-ul la 4-2. Împins de la spate de un public intrat răsfăţat în week-end cu succesul fetelor în Cupa Fed, Hăne s-a trezit din letargie şi a cîştigat următoarele patru game-uri şi locul în turul secund al turneului.

Urmează confruntarea cu Gilles Simon, favoritul numărul 4 de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy. O şansă pentru Victor să îşi ia revanşa în faţa francezului care l-a învins în finala de la Bucureşti din 2007.

Marius Copil - Adrian Mannarino 6-1, 6-4

A urmat rîndul lui Marius Copil să intre pe Arena Centrală din Cotroceni. Acesta a gestionat perfect partida cu Adrian Mannarino, scor 6-1, 6-4, şi s-a calificat pentru a patra oară în carieră în turul al doilea la BRD Năstase-Ţiriac Trophy.

Tenismanul român de 23 de ani a avut nevoie de puţin peste o oră pentru a închide meciul cu Mannarino. Agresiv încă de la debut, Copil a cîştigat cinci game-uri consecutive. Şi-a permis un scurt moment de respiro, moment în care francezul a punctat şi el, după care şi-a adjudecat primul set, scor 6-1.

Mannarino a tras de el în partea a doua a meciului, însă degeaba. Marius a continuat ofensiva, iar aşii i-au zburat din rachetă. S-a desprins la 4-2, iar break-ul a fost suficient pentru a-i permite accesul în turul doi al turneului din Bucureşti.

În următoarea rundă, Copil îl va întîlni pe Paul-Henri Mathieu, care l-a învins în primul tur pe Nicolas Mahut, favoritul numărul 7, scor 6-3, 6-1.

11 aşi a reuşit Marius Copil în faţa lui Mannarino

Adrian Ungur - Vasek Pospisil 5-7, 6-2, 6-1

În ultimul meci al zilei de la Arenele BNR, Adrian Ungur l-a învins pe Vasek Pospisil, cap de serie numărul 5, scor 5-7, 6-2, 6-1, în primul tur la BRD Năstase-Ţiriac Trophy.

După ce a fost nevoit să treacă de trei tururi în calificări, tenismanul român a izbutit să cîştige şi prima partidă de pe tabloul principal. Ungur i-a învins pe parcurs pe Matthias Bachinger, Egor Gerasimov şi Jaroslav Pospisil, iar astăzi a debutat cu dreptul şi în primul tur.

A urmat confruntarea cu Vasek Pospisil. Alt Pospisil, Canadian, nu ceh, dar aceeaşi poveste. Spre deosebire de Victor Hănescu şi Marius Copil, Adi a avut nevoie de trei seturi pentru a se impune. A început bine, se desprinsese la 5-3, însă s-a pierdut cu firea atunci cînd a servit pentru set. Canadianul a profitat, şi-a procurat imediat trei mingi de break, iar la ultima încercare a egalat.

Şi-a continuat fuga pînă la 1-0 în setul doi, cînd Ungur i-a întrerupt seria de 5 game-uri consecutive. Mult mai concentrat, tenismanul român a izbutit să treacă în avantaj şi, cu trei break-uri în buzunar, a echilibrat tabelă după 6-2 în actul secund. Decisivul i-a fost la îndemînă. Pospisil a fost lovit şi de ceva probleme musculare şi n-a mai putut răspunde loviturilor lui Ungur, care s-a impus cu 6-1.

A treia calificare în turul secund la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, unde va întîlni un adversar abordabil, Denis Istomin din Uzbekistan.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
whiteredarad
whiteredarad  •  23 Aprilie 2014, 08:23

Cu efort,cu ajutor de la arbitri,cu adversari,nu foarte motivati,ai nostri au reusit ceva notabil : 3 jucatori calificati in turul 2 la un turneu ATP.Sa tinem minte performanta asta ,curand nu se va mai repeta !. Sint curios ce va fi in turul secund ,fiecare jucator are calitatile lui,dar inconstanta in joc e prezenta la toti.

bdgeorge
bdgeorge  •  23 Aprilie 2014, 06:31
Postat de americanu197 pe 22 Aprilie 2014, 20:21

e adevarat ce a realizat el la wimbledon e o performanta inegalabila

Ce a realizat frate asa măreț la Wimbledon ?? Te referi la un tur 3 prin 2009 sau 2010? Asta e ceva inegalabil?

mariusb
mariusb  •  22 Aprilie 2014, 21:40
Postat de americanu197 pe 22 Aprilie 2014, 20:21

e adevarat ce a realizat el la wimbledon e o performanta inegalabila

ce a realizat la wimbledon?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close