SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

GALERIE FOTO Dramatic! Novak Djokovici cîştigă trofeul la Wimbledon după 5 seturi spectaculoase cu Roger Federer

foto: reuters +5   FOTO
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 06 iulie 2014 20:42

Novak Djokovici a cîştigat turneul de la Wimbledon pentru a doua oară în carieră după ce l-a învins pe Roger Federer, scor 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4. ♦ Victoria îl urcă pe Djokovici pe locul 1 mondial, depăşindu-l pe Rafael Nadal.

"Este foarte important să fiu agresiv împotriva lui Novak", spunea Roger Federer înaintea finalei.

Şi a fost, cel puţin în primul set. L-a alergat din colţ în colţ pe Djokovici, a pus presiune mereu pe serviciul al doilea şi a venit cu fiecare ocazie la fileu. Sîrbul a răspuns pe propriul serviciu şi echilibrul s-a menţinut pînă în tie-break. Campion de 7 ori la Wimbledon, Federer a salvat două mingi de set cu lovituri de clasă şi a închis manşa la 9-7.

Pauza dintre seturi a fost de bun augur pentru numărul 2 mondial. A obţinut primele două mingi de break, Federer a salvat din nou cu servicii excelente, însă în game-ul următor nu a mai avut replică şi primul break al meciului era cîştigat de Novak. S-a mers cap la cap pînă la sfîrşitul setului şi sîrbul a egalat la seturi, scor 6-4.

Revenire senzaţională a lui Federer
Setul al treilea a fost o copie fidelă a primului, însă doar pînă în tie-break. Elveţianul a făcut abuz de greşeli neforţate cu reverul şi Djokovici era în pole-position pentru un al doilea trofeu la Wimbledon. Chiar părea că va cîştiga fără probleme cînd a făcut 5-2, dar Federer a salvat o minge de meci şi a luat manşa în prelungiri, cu un Djokovici care părea că se gîndeşte la punctul pierdut la 5-4.

În decisiv, Federer şi-a procurat prima minge de break la 3-3, însă fără efect. La fel s-a întîmplat în game-ul următor pe serviciul elveţianului, dar sîrbul nu a mai ratat şi la 5-4. A făcut break şi a cîştigat la a doua minge de meci.

Este al doilea Wimbledon obţinut de Novak Djokovici, după cel din 2011, şi al 7-lea de Mare Şlem în carieră. Sîrbul a mai ajuns în 2013 în finală, dar a fost învins categoric de de Andy Murray.

După acest succes la Wimbledon, Djokovici va urca şi pe locul 1 ATP începînd de luni, depăşindu-l pe marele rival Rafael Nadal.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (91)
botizann
botizann  •  07 Iulie 2014, 08:28
Postat de darius011 pe 06 Iulie 2014, 23:16

ce folosesti omule daca mananci c a ca t tot timpul pe gesepe ?? La ce iti foloseste? Lasa forumul pt comentarii care sunt legate de acest sport, pentru iubitorii tenisului . Eu de ex am avut rabdarea si am facut sacrificiul sa "pierd 4 ore "sa vad finala. Meciul a fost incredibil . Am crezut si l-am sustinut pe Djokovici inca de la inceput , Federer a fost incredibil si la 32 de ani cu peste 34 de asi , experienta face mult darcu toate astea cred ca Sarbul va domina tenisul masculin multi ani de acum . Nu vreau sa fiu rau , dar chiar nu cred ca intereseaza pe cineva minciunile si aberatiile tale. Parca ai fi un bolnav de "retardare mentuala usoara" Seara buna

Multi ani de acum incolo adica vreo 2-3 :)) Daca nu il ajuta drogatul Boris cu ceva pentru "astm" :))

belamy
belamy  •  07 Iulie 2014, 08:07
Postat de belamy pe 07 Iulie 2014, 07:52

e prea mult de scris pe aceasta tema......vom vedea zilele viitoare ce vor scrie altii mai destepti decat noi.

cat despre istoricul celor doi ,rafa si nole,in ale simularilor.......intoarce-te cu 5-6 ani in urma si vei avea ce citi. sper ca ai doar abilitati de nebun , nu si esti.

bogy196
bogy196  •  07 Iulie 2014, 08:05

Primul manager de fotbal la care banii castigati in joc pot fi convertiti in bani reali si retrasi! goaltycoon.com/bestfootballgame/bogy196

Vezi toate comentariile (91)
Comentează