SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

GALERIE FOTO Wawrinka, rege în New York! Elveţianul câştigă US Open după o finală dramatică cu Novak Djokovici

foto: Reuters +8   FOTO
foto: Reuters

Articol de Tudor CosmaJURNALISPORT - Publicat luni, 12 septembrie 2016 08:49

Stanislas Wawrinka, numărul 3 mondial, a câştigat duminică noaptea US Open după o finală de 4 seturi împotriva liderului mondial, Novak Djokovici, 6-7, 6-4, 7-5, 6-3, meci ce a durat 3 ore şi 54 de minute.

"Stanimal", unul dintre cei mai puternici jucători pe plan psihic din circuit, cu 11 finale câştigate din ultimele 11 jucate, ajunge astfel la trei coroane de mare şlem deţinute, după Australian Open în 2014 şi Roland Garros în 2015, şi îl egalează pe britanicul Andy Murray în acest clasament.

Finala ATP de la US Open s-a desfăşurat la un nivel extrem de ridicat. Djokovici a început mai bine, detaşandu-se rapid la 3-0 şi jucând foarte exact, doar 10 greşeli neforţate în prima manşă, de două ori mai puţine decât adversarul sau. Totuşi Wawrinka a avut puterea să revină, trimiţând setul în tie-break, pierdut la 1.

Setul secund i-a găsit pe cei doi competitori la nivel maxim, cu Wawrinka reuşind însă breakul decisiv în ultimul game, lucru care s-a repetat identic şi în manşa a 3-a.

În setul 4, Djokovici a acuzat o accidentare la piciorul drept, pentru care a şi cerut în două rânduri time-out medical, şi nu a mai putut face faţă elveţianului, care astfel câştigă a 2-a finală consecutivă cu Nole.

Wawrinka s-a arătat extrem de încântat de jocul sau, însă şi-a apreciat şi competitorul din această finală: "Vreau să-i mulţumesc lui Novak Djokovic pentru tot ce a făcut pentru tenis. Fără el poate nu aş fi ajuns aici. Am venit la US Open fără aşteptări mari, sunt epuizat, iar victoria de astăzi a fost plină de emoţie. A fost o noapte minunată". În plus Wawrinka a adus un omagiu victimelor de la 11 septembrie 2001.

Djokovici s-a declarat bucuros că a ajuns în finală, el fiind deranjat în ultimele luni de o accidentare: "Nici nu ştiam dacă pot să evoluez aici la New York, iar dacă cineva mi-ar fi zis că pot ajunge în finală dar pierde, aş fi acceptat"

Stanislas Wawrinka, care a salvat o minge de meci în turul 3 cu Evans, câştigă astfel pentru prima oară US Open, şi odată cu acest trofeu şi un cec de 3.5 milioane de dolari.

Elveţianul rămâne pe 3 în clasamentul ATP, o poziţie în faţa compatriotului său Roger Federer, şi cel puţin pentru un an este un rege la New York.

Precedentul turneu de Mare Șlem câștigat de Wawrinka a fost în 2015, la Roland Garros, unde l-a învins tot pe Djokovici.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
201945803556179
Valeriu Ianculovici  •  12 Septembrie 2016, 20:43

Nu sint comunist eu sint stabilit in SUIEDIA din 1984 si acei ani au dominat tenisul mondial Suiedezi Wilander si Stefan Edberg acu e Djokovic nr 1 Mondial.Eu am fugit de comunisti, dar tot cu Balcanici si ortodocxsi tin.

th3dog
th3dog  •  12 Septembrie 2016, 20:40
Postat de nope pe 12 Septembrie 2016, 20:27

daca anul asta abia a luat 2 turnee de grand slam daca mai ia doua in urmatorii doi ani per total e o mare minune. pronosticul meu e ca nici macar n-o sa-i ajunge cele 14 trofee lui nadal, daramite cele 17 ale lui roger : ))) n-am nimic cu djokovic, nu ma deranjeaza ce a castigat si am respect pentru el dar Zeul tenisului poate fi doar unul si acela e Federer !

Cica abia a luat 2 turnee... Nole are 29 de ani, sa mai ia in urmatorii 3 ani "doar" cate 2 turnee pe an si e perfect - lucru perfect realizabil, pe Nole ajutandu-l fizicul atletic. Va juca fara probleme la cel mai inalt nivel pana la 33-34 ani. Depinde si ce vine din urma, dar parerea mea e ca pana la sfarsitul carierei ca va mai lua inca 7 GS-uri Si lasati-o mai moale cu Federer... Elvetianul a practicat intr-adevar un tenis foarte bun, dar el nu a avut un adversar pe masura aproape toata cariera, de aia a ajuns la cifrele care le are. Cum au aparut Nadal sau Nole a inceput sa nu mai curga cu titluri in contul lui Federer.

th3dog
th3dog  •  12 Septembrie 2016, 20:29

incredibil, asta i-a luat 2 GS-uri lui Nole... dar pana la urma tot il depaseste pe Federer, doar se amana putin momentul

Vezi toate comentariile (16)
Comentează